KONFERENCIJA

Kremlj: Francuska se već indirektno bori protiv Rusije u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da izjave francuskog predsjednika pokazuju da mu ne smeta povećanje nivoa angažovanja u ratu

Dmitrij Peskov. AP

Anadolija

15.3.2024

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je u petak da se Francuska već indirektno bori protiv Rusije u Ukrajini.

Na konferenciji za novinare u Moskvi, Peskov je rekao da Parizu ne smeta da poveća nivo svog učešća u ratu u Ukrajini.

- Očigledno je da Francuska smatra Rusiju protivnikom, jer je Francuska već uključena u rat u Ukrajini. U stvari, ona indirektno učestvuje u ovom ratu, i sudeći po izjavama gospodina predsjednika (Emmanuela Macrona), nema ništa protiv povećanja stepena umiješanosti - rekao je Peskov.

U intervjuu za francuske TV kanale u četvrtak, Makron je rekao da poraz Ukrajine u sukobu neće donijeti mir i da će Pariz biti spreman da preduzme neophodne mjere da spriječi pobjedu Rusije, čije vlasti smatra protivnikom. Ranije je odbio da isključi raspoređivanje zapadnih kopnenih trupa u Ukrajini.

Komentarišući pokušaje ukrajinskih diverzantskih grupa da prodru na rusku teritoriju, Peskov je rekao da je jedan od njihovih ciljeva bio destabilizacija situacije uoči trodnevnih predsjedničkih izbora u Rusiji, koji su počeli u petak. Peskov je rekao da je CIA godinama provodila podrivajuće aktivnosti u Rusiji.

- Ne isključujem da su američke obavještajne agencije bile uključene u sličnu praksu u Kini - rekao je Peskov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.