LIČNOST DANA

Pjevač suočen s kaznom

L. K. P.

16.6.2018

Pop zvijezda Robi Vilijams (Robbie Williams) nastupio je na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Pjevač, koji je poznat po kontroverznom ponašanju i postupcima koji često šokiraju javnost, ni ovog puta nije mogao odoljeti da svoj nastup dodatno ne začini. 

Televizijski prijenos ceremonije otvaranja prvenstva pratili su milioni ljudi širom svijeta, a Vilijams je tokom izvedbe pjesme “Rock DJ“ u kameru pokazao srednji prst i tako još jednom pokazao svoju zločestu stranu. 

Njegovo ponašanje nije bilo u skladu s ruskim propisima, pa ga sada čeka i novčana kazna. Ruski predsjednik Vladimir Putin, naime, još 2014. godine zabranio je korištenje psovki u filmovima, pozorišnim predstavama i u knjigama, a zabrana se odnosi i na bilo kakvu vrstu javnog nastupa.

Robert Piter Robi Vilijams rođen je 13. februara 1974. godine. Slavu je stekao kao član poznatog boj benda „Take That“. Zbog čestih sukoba s ostalim članovima, 1995. odlučio ih je napustiti i započeti solo karijeru. Malo je onih koji su vjerovali da će u tome uspjeti. Borio se s viškom kilograma, ovisnošću o alkoholu i čestim depresijama.

Ali, tada je Robi napravio novu verziju pjesme "Freedom" Džordža Majkla (George Michael), koja je osvojila muzičke top-liste. Uslijedili su mnogi hitovi kao što su „Angels“, „Feel“, „Rock DJ“... Dobitnik je brojnih nagrada i važi za jednog od najbolje plaćenih pop pjevača svih vremena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.