LIČNOST DANA

Edin Višća: Zaslužio statuu

U javnost je već procurilo i idejno rješenje

Višća: Uvijek u prvi plan stavlja ekipu. Agencije

Piše: G. Šumar

28.12.2020

Navijači istanbulskog Bašakšehira pokrenuli su inicijativu da se našem reprezentativcu Edinu Višći napravi statua ispred stadiona “Fatih Terim”. U javnost je već procurilo i idejno rješenje statue, a već je pokrenuta peticija za prikupljanje potpisa kako bi se ova ideja realizirala.

Ako Višća nastavi ovako igrati, napravit ćemo mu kip ispred stadiona, rekao je nedavno predsjednik Bašakšehira Goksel Gumusdag.

Naš reprezentativni krilni napadač član je Bašakšehira od 2011. godine, a do sada je u više od 350 utakmica postigao 104 gola, uz 105 asistencija. No, uvijek skromni Višća u prvi plan stavlja ekipu.


Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u Olovu, a već kao omladinac nosio je dres prvog tima Budućnosti iz Banovića. Sa 19 godina prešao je u Željezničar, gdje je igrao tri sezone. Standardni je reprezentativac naše države. Do sada je u najdražem dresu odigrao 55 utakmica i postigao 10 golova. S druge strane, za omladinske selekcije BiH zabilježio je 28 nastupa u kojima je četiri puta zatresao mrežu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.