KOMENTAR DANA

Hudi su to igrači

Limitirani su, zašto ne reći, tehnički, fizički, a mnogi i intelektualno

Piše: Nermin Demirović

Milsami iz Moldavije izbacio FK Sarajevo

Foto: FK Sarajevo


I tako je i moldavski Milsami postao učesnik 2. pretkola novoformirane Konferencijske lige. Prevedeno na naš jezik, to je treće po snazi evropsko takmičenje, a pokazalo se itekako teško za bh. fudbal.

Prvo o Veležu. Mostarci su prošli, odbranili su čast našeg fudbala i, bez obzira na kvalitet protivnika, zaslužuju sve pohvale. Jer i takve treba proći, a Velež je to učinio prilično superiorno, ne toliko rezultatski, ali igrom svakako.

Međutim, koliko god u Veležu mogu biti ponosni, postoje oni kojima bi obrazi danima trebali biti „rumeni“. Sarajevo, iliti „Divovi“, priuštilo je sebi bruku od koje će ih teško nešto oprati. Odavno mi nismo trebali potcjenjivati moldavski fudbal, s obzirom na prilike kod nas, pa možda ne bismo trebali biti ni iznenađeni.

Hudi su ovi naši, rekli bi stari ljudi. Hudi su jadničci sa svojim smiješnim pokušajima da igraju fudbal, posebno onaj evropski. Ovo Sarajevo je, ma koliko to bilo teško čuti navijačima, bruka i sramota.

  • Nermin Demirović

    Nermin Demirović

    Foto: Avaz


Limitirani su, zašto ne reći, tehnički, fizički, a mnogi i intelektualno, jer su takva rješenja birali na travnjaku da to graniči sa zdravim razumom. Uprave možda ne treba ni spomenuti, jer oni, na kraju krajeva, biraju igrače zajedno sa strukom, ali kada si već izabran i kada nosiš dres, očekuje se da pokažeš nešto. Pa to ti je posao.

Što se tiče Širokog Brijega, možda oni nisu podbacili u drugoj utakmici kada su im u Albaniji „utrpali“ tri komada. Prije će biti da su prvu utakmicu odigrali iznad mogućnosti.

Uglavnom i jedni i drugi su klubovima uskratili dobru zaradu, ali nema brige. Imaju ugovore, prije ili kasnije njima će plaće biti na računu.

Više o temi Velež

NA VRH

Podijeli članak na