KOMENTAR DANA

Novi Biserini biseri

Niko nema pravo biti umoran ako ima nešto da pojede, glasi nova izvala Bisere Turković

Bisera Turković. Arhiv

Miralem  Aščić
Piše: Miralem Aščić

21.1.2022

Započeo je Abdulah Skaka, nastavio Fadil Novalić, pridružio im se Bakir Izetbegović, a već mjesecima briljira Bisera Turković.

Gaf za gafom. Biser do bisera. Tako bi se mogla okarakterizirati i nova izjava ministrice vanjskih poslova Bisere Turković.

Turković, inače, mjesecima poentira. U sjeni drži rekordera po gafovima Skaku, iako ga uveliko prati Novalić. Bakir je i dalji četvrti. No... Prvo mjesto rezervirano je za Biseru.

Ona je, gostujući na Hayat TV-u, građane naše zemlje nazvala razmaženima i ustvrdila da imaju dobar život. Još se nismo oporavili od urlika lava iz promotivnog spota tokom njene posjete Rusiji, kada je Turković razgovarala sa Sergejom Lavrovom, dočekao nas je novi gaf. I to još skandalozniji.

- Niko nema pravo biti umoran ako ima nešto da pojede - glasila je izjava Turković.

Situacija, dodala je ulje na vatru, „svakim danom postaje sve bolja“.

Ništa se ne dobiva bez napora i rada, reče Turković, koja je diplomatske poslove, plaćene novcem građana BiH, dobivala ne zato što je vrsni znalac ili diplomata, nego što je dobra s liderom SDA Izetbegovićem.

Isto važi i za poziciju ministrice u MVP-u BiH, gdje je zaposlila sina, a zatim ga poslala u Katar. Tamo će mu društvo uskoro praviti još jedan gaf-majstor Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva.

U SDA, stranci koja stvara poznate gaf-majstore, već se počelo otvoreno govoriti da onaj ko najviše nasmije bh. javnost dobije bolji posao na državnim jaslama, što bi rekao Bakir - ja, i!?

Osim toga, Biserini biseri još su skandalozniji ako se uzme u obzir da je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana - u Hrvatskoj i Australiji, i da je njena posljednja plaća ambasadorice u Kataru iznosila više od 9.000 maraka, a usto je imala prihode od oko 4.000 maraka od izdavanja nekretnina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.