LIČNOST DANA

Davor Dragičević: Borac za pravdu

Zar je toliko teško shvatiti zahtjev oca koji ne traži nikakve privilegije

Dragičević: Nikad se ne povlači. Avaz

Piše: A. Bajramović

30.3.2022

Doživio je nepravdu, hapšenja, progon, njegova borba s krutim sistemom i bezosjećajnim pojedincima koji ga čine ovakvim često izgleda beznadežno, ali Davor Dragičević od istine i pravde ne želi i ne može odustati.

Njegov šator pred Tužilaštvom BiH posljednja je u nizu ilustracija paraliziranosti pravosudnog sistema, ali i profesionalne i ljudske sramote svih onih koji već pet godina onemogućavaju da ubistvo Davida Dragičevića bude u potpunosti rasvijetljeno.

Zar je toliko teško shvatiti zahtjev oca koji, za razliku od onih koji u njima nezasluženo uživaju, ne traži nikakve privilegije, već samo da neko konačno počne raditi svoj posao, otkrije i kazni ubice 21-godišnjaka.

Davor nema podršku samo Muriza Memića i ostalih roditelja čiji je život zaustavljen u trenucima gubitka najdražih, kojima istina i pravda predstavljaju jedine motive da i dalje žive, već i brojnih građana ove države koji shvataju da se Davor, Muriz i ostali borci s prve linije zajedno bore za sigurniju, pravedniju, manje korumpiranu, mirniju i bolju BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.