KOMENTAR DANA

Zašto ignoriraju sport

I ovi na vlasti bi željeli zaposjesti u prve redove kako bi pratili spektakularne događaje, ali to ne može doći samo od sebe

Želimo da naše Sarajevo ponovo bude regionalni centar vrhunskog sporta. Avaz

Piše: Goran Šumar

9.8.2022

Sarajevski klubovi - KK Bosna, ORK Bosna, FK Sarajevo i FK Željezničar izdali su jučer saopćenje povodom neadekvatne podrške vrhunskom sportu kako od Kantona tako i od Grada Sarajeva.

Sigurni da prenose stavove desetina hiljada svojih članova i simpatizera, koji su, kako ističu, duboko frustrirani i ogorčeni dugogodišnjom neadekvatnom podrškom vrhunskom sportu od Kantona i Grada, sarajevski velikani podsjetili su da ne postoji sportski uspješna sredina bez značajne podrške lokalne zajednice, što je bio slučaj i u „Zlatno doba sarajevskog sporta“, kada su stadioni i dvorane bili puni.

- Želimo da naše Sarajevo ponovo bude regionalni centar vrhunskog sporta - ističu iz KK Bosna, ORK Bosna, FK Sarajevo i FK Željezničar.

I sve je to lijepo rečeno i sve to se zna. Teško bi bilo naći nekoga u gradu Sarajevu ko ne bi želio da ovi klubovi u skorije vrijeme budu domaćini svjetskim velikanima i da imamo pune dvorane i stadione.

I ovi na vlasti bi željeli zaposjesti u prve redove kako bi pratili spektakularne događaje, ali je sigurno da to ne može doći samo od sebe.

Sarajevski klubovi su godinama, istina je, mrljavili i lutali. Bilo je svega i svačega, ali to nikako ne bi smjelo amnestirati one dobronamjerne da danas daju više za sport. Zašto ne i vrhunski sport.

Iako je trenutno u sferi naučne fantastike neki veći sportski domet, itekako bi se ovi na vlasti slikali da se „zalomi“ poneki trofej ili plasman u nekom od velikih takmičenja.

Dotad ćemo se mi svi slikati s njima, a sportisti će nam bježati iz države već u pubertetu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.