LIČNOST DANA

Tomislav Brkić: Izbacio Đokovića

Ljubušak odlično počeo godinu

Piše: G. Š.

3.1.2023

Brkić: Trenutno na 58. mjestu ATP liste. Facebook

Bh. teniser Tomislav Brkić, u paru s Gonzalom Eskobarom (Escobar - Ekvador), odlično je počeo prvi turnir u novoj sezoni - "Adelejd 2023". U noći s nedjelje na ponedjeljak pobijedili su Novaka Đokovića (Srbija) i Vašeka Pošpišila (Vasek Pospisil - Kanada) s 2:1. Brkić i Eskobar izgubili su prvi set sa 6:4, a onda je uslijedio veliki preokret, te sa 6:3 dolaze prvo do izjednačenja, a nakon 10:5 dolaze do pobjede i prolaza u narednu rundu.

U osmini finala (4. januar) Brkić i Eskobar idu na druge nosioce turnira - Marsela Arevala (Marcelo - Salvador) i Žan-Žilijena Rojera (Jean Julien Rier - Nizozemski Antili).

Tomislav Brkić rođen je 9. marta 1990. u Mostaru, a porijeklom je iz Ljubuškog. Profesionalac je od 2008., a 2021. godina bila je najuspješnija u njegovoj karijeri.

Osim osvojenog turnira u Buenos Ajresu, igrao je finale Marbelje i polufinale Beograda, dok je na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala, ostvarivši svoj najveći uspjeh na gren slemovima. Njegov najbolji plasman na ATP listi bilo je 37. mjesto na listi dublova, ostvareno u maju prošle godine, a trenutno je 58. na svijetu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.