LIČNOST DANA

Feđa Dudić: Juriš na Evropu

Preuzeo je pretposljednji tim na tabeli i u potpunosti ga preporodio

Dudić: Radi fantastičan posao. FK Radnički Kragujevac

14.3.2024

Kada je preuzeo Radnički iz Kragujevca, rijetko ko je vjerovao da će bh. fudbalski trener Feđa Dudić uspjeti tako preokrenuti sezonu srbijanskog superligaša. Stigao je 24. septembra prošle godine, kada je ekipa bila na pretposljednjem mjestu.

Mnogi su joj predviđali grčevitu borbu za opstanak, a Dudić je, sa svojim saradnicima, preporodio klub koji se sada bori za mjesto u Evropi. Klub je u nizu od sedam vezanih pobjeda i nalazi se na 4. mjestu s dva boda iznad prvog pratioca Čukaričkog.

Da stvar bude bolja, Dudićev tim je zabilježio šest trijumfa u proljetnom dijelu sezone, što nije uspjelo ni „vječitima“ – Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Dudić je svojevremeno odradio fantastičan posao u Veležu, s kojim je igrao Evropu i osvojio Kup BiH, a onda otišao u Sarajevo. Avantura na Koševu nije dugo trajala, stvari nisu išle očekivanim tokom, pa je Dudić napustio bordo tim.

Kasnije je strpljivo čekao priliku. Povezivao se sa Željezničarom, odbio još neke ponude, a malo se zaigrala i sudbina. Naime, Dudić je praktično postao trener Novog Pazara, ali je, nakon incidenta kada su navijači napali kapitena Filipa Kljajića, odlučio napustiti taj klub.

Volju, želju i entuzijazam je prenio u Radnički iz Kragujevca, koji je najzanimljivija priča srbijanskog fudbala ove sezone.

Feđa Dudić je rođen 1. februara 1983. godine. U svojoj trenerskoj karijeri je vodio GOŠK, Velež i Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.