LIČNOST DANA

Haris Tabaković: Spreman za Ukrajinu

Pred okupljanje reprezentacije „razbio“ Šalke s dva gola i asistencijom

Tabaković: Raspoloženi golgeter. Platforma X

18.3.2024

Kada se prvi put našao na spisku fudbalske reprezentacije BiH, bh. javnost je bila presretna. Sada kada dolazi okupljanje pred veliki meč s Ukrajinom, navijači u BiH su optimistični jer Haris Tabaković dolazi u odličnom raspoloženju.

Tabaković je u nedjelju protiv Šalkea postigao dva gola i upisao asistenciju. Tresao je mreže uzdrmanog velikana iz Gelzenkirhena u 2. i 13. minuti, a u 39. je namjestio pogodak svom saigraču.

Njegove odlične partije sigurno raduju i selektora „Zmajeva“ Savu Miloševića pred 21. mart i „dan D“ za našu selekciju. Tabaković je ove sezone dao 15 golova uz četiri asistencije u popularnoj „Cvajti“.

Naša javnost je strahovala da bi se mogao ponoviti slučaj Zlatana Ibrahimovića i da ćemo izgubiti Tabakovića koji je blistao prvo u bečkoj Austriji, a onda i u dresu Herte.

Međutim, Tabaković je želio igrati samo za BiH. Odbio je Švicarsku, završio papire s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine i zaigrao za „Zmajeve“.

- U Švicarskoj sam rođen, ali moje srce kuca za BiH - rekao je Tabaković u jednom razgovoru za "Dnevni avaz“.

Haris Tabaković rođen je 20. juna 1994. godine u švicarskom Grenhenu. Karijeru je počeo u Jang Bojsu, a igrao je još za Vil, Grashopers, Debrecen, Diosgjor, Lustenau, Austriju Beč, a od ovog ljeta je član Herte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.