REAKCIJE

Šprajc odgovorio na optužbe da je homofob zbog komentara o srbijanskoj premijerki

Ana Brnabić sa svojoj partnericom očekuje prvo dijete

Zoran Šprajc

Avaz.ba

7.2.2019

Zoran Šprajc odlučio je odgovoriti svima koji su ga prozvali zbog komentara o srbijanskoj premijerki Ani Brnabić i njenoj partnerici.

- Srbijanska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kak se uzme - rekao je Šprajc najavljujući vijest o prinovi u porodici premijerke, zbog čega ga je prozvala Facebook stranica "Seksizam naš svagdašnji".

Na kraju je voditelj na Twitteru podijelio pitanje korisnika koje je glasilo: "Nego, jel neko komentirao seksističku izjavu Zorana Šprajca ili smo se već navikli na njegove pokušaje humora?" te dao svoj odgovor.

- Je, bez brige. Na ćudorednoj FB stranici "Seksizam naš svagdašnji", od 80 komentara njih osam misli da je riječ o homofobiji, seksizmu i rušenju ustavnog poretka, a 72 misle da je riječ o za**banciji. Još nešto? - napisao je.

Dok su se mnogi složili s njim, neki su mu poručili: "Samo zato što je određenoj većini to zabavno, ne znači da je ispravno."

- Nije mi "glas naroda" dobar argument u državi u kojoj je prošao homofobni referendum za promjenu Ustava - dodao je drugi korisnik Twittera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.