CRNA GORA

U nedjelju odluka: Da li Bošnjačka stranka ulazi u novu crnogorsku vladu?

Krivokapić se jučer sastao sa predstavnicima Albanske liste “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj”

Krivokapić sa delegacijom BS-a. CDM

G. M.

16.10.2020

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić sastao se danas sa predsjednikom Bošnjačke stranke (BS) Rafetom Husovićem sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

Husović je nakon sastanka sa istakao da je razgovor bio korektan, da ih je mandatar upoznao sa temama, prenosi Antena M.

Predsjednik BS-a je saopćio da je ta partija spremna da svojim potencijalom participira na više mjesta u novoj vladi ako se odluči da bude dio te vlade, a da će konačnu odluku donijeti u nedjelju.

- Iznijeli smo naše stavove. Između nas i određenih članica vladajuće većine postoje ideološke razlike i nadam se da mogu da se prevaziđu. Rekli smo da smo opredijeljeni za građanski koncept Crne Gore. Covid-kriza se pojačala pa mnogo posla tu čeka novu vladu. Neće biti lako ali im moramo dati šansu da vidimo kako misle da izađu iz krize - kazao je Husović novinarima nakon sastanka.

On je najavio da u nedjelju zasjeda Glavni odbor Bošnjačke stranke te da će tada donijeti konačnu odluku o tome hoće li biti ili ne dio nove vlade.

Husović je na pregovore došao u pratnji savjetnika Admira Adrovića.

Ranije danas Krivokapić se susreo sa reisom Islamske zajednice Rifatom Fejzićem, koji ga je, kako je kazao, osnažio u uvjerenju da će Crna Gora prevazići sve izazove.

- Vrlo sadržajan i ugodan razgovor sa reisom Rifatom ef. Fejzićem koji me iznova podsjetio na svu ljepotu raznolikosti naše države. U meni će muslimani uvijek imati sagovornika - navodi Krivokapić.

Krivokapić se jučer sastao sa predstavnicima Albanske liste “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj”.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.