KRIMINALNI KLAN

Nezvanične informacije: Član grupe Belivuk sklopio sporazum o priznanju krivice, otkrit će sve u zamjenu za 13 godina robije

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Nikoli Spasojeviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo

Klanu Veljka Belivuka prema optužnici na teret se stavlja pet ubistava. Printscreen

H. J. I.

25.2.2022

Nikola Spasojević (29) zvani Spale, koji je među optuženim članovima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivice, saznaje Telegraf.rs.

Viši sud prihvatio je sporazum o svjedočenju zaključen između TOK-a i Spasojevića danas, a vijećem je predsjedavala sudija Vinka Berha Nikićević.

Prema informacijama Telegrafa, on je pristao da na sudu svjedoči protiv Belivukovog klana u zamjenu za kaznu zatvora od 13 godina.

Na ovu kaznu bit će osuđen ukoliko ispuni dogovor sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. U suprotnom prijeti mu doživotni zatvor. 

Sporazum o svjedočenju zaključen je između Tužilaštva za organizovani kriminal i okrivljenog Nikole Spasojevića.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Nikoli Spasojeviću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo.

Klanu Veljka Belivuka prema optužnici na teret se stavlja pet ubistava - Milana Ljepoja, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića. Muškarce su oteli, a potom ih zlostavljali, ubili i samljeli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

U međuvremenu je pokrenuta istraga za još dva ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Podsjećanja radi, Spasojević je uhapšen 4. febrauara prošle godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.