DANAS NASTAVAK SUĐENJA

Jedina tema o kojoj Belivukov klan šuti kao zaliven

U više navrata u javnosti se govorilo o tome ko je spomenutu kriminalnu grupu štitio neko iz vrha policije, međutim, to do danas nije utvrđeno

Grupi Belivuk-Miljković sve do hapšenja niko ništa nije mogao. Printscreen

A. Č. / Nova.rs

20.12.2022

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se u Specijalnom sudu u Beogradu, a danas bi trebalo da okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavi da odgovara na pitanja advokata odbrane i optuženih. 

Lalić, nekada bliski saradnik vođa klana, iznio je u svom iskazu nove optužbe na račun klana, međutim, ni on nije govorio o tome sa kim je sve kriminalna grupa sarađivala iz samog vrha MUP-a.

Grupi Belivuk-Miljković sve do hapšenja niko ništa nije mogao. Vršili su teror, činili krivična djela, a da za to nisu odgovarali. Istraživački mediji su godinama unazad pisali o kriminalnim aktivnostima spomenutog klana, dok za to vrijeme nadležne institucije nisu ništa činile.

U više navrata u javnosti se govorilo o tome ko je spomenutu kriminalnu grupu štitio neko iz vrha policije, međutim, to do danas nije utvrđeno. Okrivljeni u svojim odbranama nisu govorili o svojim vezama u policiji, a toga se nije dotakao ni okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, koji je u zamjenu za blažu kaznu pristao da svjedoči protiv klana.

O vezama u policiji nisu govorili

Lalić je iznio niz novih optužbi na račun kriminalne grupe, poput toga da su počinili ubistva koja se ne nalaze u optužnici, međutim, ni on nije govorio o tome sa kim su sarađivali iz policije. Jasno je da djelovanje klana, koji je godinama činio krivična djela, nije bio moguć bez podrške ljudi iz vrha MUP.

Sa druge strane, dok o vezama u policiji nisu govorili, optužene vođe klana su u više navrata isticale da su bili na vezi sa političarima.

Postavlja se pitanje i da li će eventualno preostala dvojica okrivljenih-saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević govoriti o vezama u policiji.

Grupa djelovala po navodima Belivuka i Miljkovića

Očekuje se da Spasojević i Hrvatin iznesu svoje iskaze nakon što Lalić završi svoje svjedočenje.

Podsjetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića „pala“ je početkom februara 2021. godine. Terete se za niz teških krivičnih djela, među kojima je i sedam likvidacija.

Oni su okrivljeni da su u periodu od početka 2019. do 4.2.2021. godine organizavali kriminalnu grupu, pod paravanom navijačke grupe “Principi”. Grupa je djelovala po navodima i uputstvima vođa ove OKG, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odnosno, gdje, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gdje će se droga stavljati u promet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.