CRNA GORA

Kolašin: Vatra se u selu Bare primakla kućama

Prema riječima komandira SZS Željka Darmanovića požari u Cerovici, Međuriječju, Jasenovi i Osredcima, za sada su lokalizovani

Požar u selu Bare,. SZS Kolašin

H. J. I.

26.3.2022

Vatra se, u kolašnskom selu Bare, primakla kućama, ali do te lokacije ne mogu vozila Službe zaštite i spašavanja (SZS), javljaju Vijesti.me. 

Prema riječima komandira SZS Željka Darmanovića u tom selu su se organizovali mještani i nastoje da spriječe širenje požara i sačuvaju svoju imovinu.

- Na nekoliko mjesta gori i u Ravnima, ali ni do tih lokacija vatrogasana vozila ne mogu da stignu. Naime jedan dio puta je zaleđen i pokušaj prolaska vozilom predstavljao bi ogroman rizik. Mještanima u Barama smo podijelili naprtnjače, koje smo danas dodatno dobili od Direktorata za zaštitu i spašavanje - rekao je Darmanović.

On tvrdi da su danas helikopteri Vojske Crne Gore ugasili požar u Donjoj Ibriji, do koje, također, vatrogasci vozilom nijesu mogli stići. 

I u tom selu mještani, opremljeni naprtnjačana, tokom noći će obilaziti teren kako bi spriječili, eventualno, ponovno aktiviranje požara. Darmanović kaže da su požari u Cerovici, Međuriječju, Jasenovi i Osredcima, za sada, lokalizovani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.