USLIJED UDARA GROMA

Karlovački vatrogasac ranjen kad se aktivirala ručna bomba: Pronađeno skriveno oružje u kući

U vlasništvu 72-godišnjakinje u karlovačkom prigradskom naselju Borlin bilo pohranjeno više komada raznog streljiva za puške i pištolje

Karlovački vatrogasac - Avaz
Gašenje požara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
FENA

29.5.2024

Karlovački vatrogasac koji je u utorak ranjen tijekom gašenja požara na obiteljskoj kući, pri čemu je došlo do eksplozije više komada streljiva koje je bilo u kući, ozlijeđen je prilikom aktiviranja ručne bombe, izvijestila je u srijedu Policijska uprava karlovačka.

Požar je planuo uslijed udara groma tijekom jučerašnjeg nevremena, podsjeća Hina.

Ustanovljeno je da je u potkrovlju obiteljske kuće u vlasništvu 72-godišnjakinje u karlovačkom prigradskom naselju Borlin bilo pohranjeno više komada raznog streljiva za puške i pištolje te dvije napadačke ručne bombe, a 52-godišnji pripadnik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Karlovac je ranjen prilikom aktiviranja jedne od bombi.

Pretragom i očevidom su pronađeni i nagorena puška, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, 66 komada streljiva, dvije nagorene žlice s osiguračima ručnih bombi, više komada čeličnih kuglica iz tih bombi, više komada zrna streljiva za puške i pištolje te deformirane čahure.

Policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijediti posebno izvješće, navodi se u saopćenju.

Sedamdeset dvogodišnja vlasnica kuće je udovica od decembra prošle godine, a prema njenom suprugu je policija postupala 2020., no nije našla oružje koje bi protuzakonito posjedovao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.