KORISNO

Male promjene u rutini mogu pomoći da se osjećate bolje

Osobe koje spavaju 8 sati imaju 17 posto manje šanse da će se razboljeti

Pozitivne misli i druženje jačaju imunitet. Agencije

Z. K.

30.8.2022

Ako želite ojačati svoju zaštitu i biti i ostati zdravi, pročitajte savjete ljekara i stručnjaka koji su prikupili podatke o time što rade pacijenti koji su uvijek zdravi. Kvalitetan san koji traje između 8 i 10 sati je važna stavka dobrog zdravlja, navodi dr. Amelija Narcis (Amelia Narcisi). Osobe koje spavaju 8 sati imaju 17 posto manje šanse da će se razboljeti.

Sigurno ste već čuli kako upravo misli kontroliraju naš život, a dr. Eliš Lov (Elisha Love), kaže kako će uvijek, kada se neko žali kako je stalno bolestan, ona reći da nikada nije bolesna niti da će biti. To se, kaže ona, zove snaga volje.

Društvena podrška je povezana s listom dobrobiti za zdravlje, a jedan od njih je utjecaj na imunološki sistem. Iako je danas važno i paziti s kim se družimo radi koronavirusa koji je još uvijek vrlo aktivan, biti povezan s prijateljima i porodicom je jako važno za cjelokupno zdravlje.

Izloženost sunčevim zrakama i prirodi dokazano će usporiti otkucaje srca i sniziti krvni pritisak, utjecaj stresa, anksioznost i koncentraciju. Studija provedena u Japanu je pokazala kako odlazak u šumu može poboljšati funkcioniranje imuniteta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.