TUŽNA PRIČA

Djevojčica se udala za svoju simpatiju prije nego što je izgubila bitku s leukemijom

Ema je došla u ljubičastoj haljini, a tata ju je do oltara gurao u invalidskim kolicima

Emi Edvards je dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Facebook

E. Ag.

18.8.2023

Na Facebooku je objavljena neobična priča o tome kako se desetogodišnja djevojčica udala! Međutim, ono što stoji iza te priče nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Vjenčanje iz snova

Naime, u aprili 2022., Emi Edvards (Emma Edwards) je dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Njeni roditelji isprva su bili optimistični, ali nekoliko mjeseci kasnije ljekari su im saopćili da je Emin rak neizlječiv i da ima nekoliko dana ili sedmica života.

- To su riječi koje vas razore. Ipak, odlučili smo da nećemo samo sjediti i pustiti da nam vrijeme krade dragocjene trenutke. S Eminim prijateljima smo skovali plan da joj ostvarimo želju o vjenčanju iz snova - ispričala je Emina majka, prenosi Bright Side.

Naime, dok većina djece sanja o odlasku u Diznilend, Ema se htjela udati, biti supruga i imati troje djece. Gajila je simpatije prema DJ-u, dječaku čije je puno ime Danijel Maršal Kristofer Vilijams Džunior (Daniel Marshall Christopher Williams Junior). I ona se sviđala njemu, prenosi Index.hr.

"Emina vojska"

Roditelji, članovi Emine porodice, prijatelji i susjedi su se okupili i nazvali se "Eminom vojskom". Uložili su puno truda da Emi ostvare san. Na kraju se priključila i dobrotvorna fondacija „Make-A-Wish“ s donacijom i u manje od dvije sedmice sve je bilo spremno za vjenčanje, koje se na koncu održalo 29. juna ove godine.

Ema je došla u ljubičastoj haljini, a tata ju je do oltara gurao u invalidskim kolicima. Na pitanje šta je prvo pomislio kad je ugledao Emu, DJ je rekao:

- Pomislio sam da je najljepša osoba koju sam ikad vidio.

Razmijenili su zavjete i vjenčano prstenje. Na kraju su se i poljubili. Djevojčica je čak odbila lijekove protiv bolova jer nije htjela zaspati i propustiti događaj.

Nažalost, Ema je umrla 11. jula 2023., ali s ispunjenim snom. 

Video možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.