NOVI GRAD

Kadrić: Načelnik Efendić želi ambulantu ispod svoje kuće

Zbog ovog problema održat ćemo jedan veći sastanak ispred MZ, kako bi svi građani bili upoznati s namjerom novogradske općine, rekao Kadrić

Ukoliko se ambulanta premjesti, ispaštat će djeca

A.T.

15.11.2018

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) namjerava izmjestiti prostorije Mjesne zajednice Briješće i ambulantu na lokaciju koja je udaljena od njegove kuće stotinjak metara. Kazao je to za „Avaz“ član Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Emir Kadrić. Zbog toga su, rekao je, mještani ogorčeni pa planiraju danas sazvati zbor građana kako bi se izjasnili o ovom pitanju.  

Poslali inicijativu

- Zbog ovog problema održat ćemo jedan veći sastanak ispred MZ, kako bi svi građani bili upoznati s namjerom novogradske općine da izmjesti ambulantu i MZ na lokaciju koju mi uopće nismo ni dogovorili. Mi smo u aprilu tražili da se napravi nova zgrada MZ na lokaciji pored ili da se ova postojeća proširi. Međutim, predsjednik Savjeta MZ i sekretar vjerovatno su poslali inicijativu kojom su tražili parcelu u blizini načelnikove kuće – rekao je Kadrić.

Kada je u pitanju odabir parcele, Kadrić ističe da su ih četiri člana Savjeta MZ koji pripadaju SDA preglasili.

- Sve je bilo naštimano i namješteno, jer se na izmještanju radi planski već pet godina. Prvi mandat kada je dobio, on je kupio tu zemlju i tada je počela ta priča. On je sve vrijeme radio na tome. Međutim, nije mogao niti imao načina preko Savjeta MZ da mu taj plan prođe ranije. Međutim, sada ima većinu u Savjetu MZ – rekao je Kadrić.

Ugrožena djeca

Dodaje da je ovaj plan naišao na negodovanje mještana, posebno iz razloga što bi izmještanjem ambulante bila ugrožena djeca.  

- Ambulanta je sada smještena u blizini škole i djeci je lakše doći ukoliko imaju neki problem. Puno lakše je kada im je ambulanta 30 metara od škole nego da moraju ići na brdo zbog nečijih hirova, zbog nečije loše ideje – rekao je Kadrić.


 Igralište i okretnica  

Kadrić ističe da je načelnik Efendić ispred svoje kuće napravio i igralište kao i okretnicu za gradski prijevoz. Dodaje da je odmah ispod te okretnice parcela na kojoj je planirana gradnja zgrade sa tri sprata, koja bi koštala više od milion maraka, u kojoj bi bila smještena MZ i ambulnta.

-


Efendić: Načelnik općine Novi Grad

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.