ZVANIČNO

Ahmić preuzeo dužnost direktora JU Dom zdravlja KS

Ahmić je tom prilikom rekao da je prioritet hitno i precizno snimanje zatečenog stanja u JU Dom zdravlja KS, nakon čega će se u najkraćem roku poduzeti adekvatni koraci

Ahmić preuzeo funkciju. Avaz

Avaz.ba

9.4.2020

Primopredaja dužnosti između bivšeg generalnog direktora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Mehmeda Kulića i novoimenovanog v. d. generalnog direktora dr. Muhameda Ahmića izvršena je danas u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS.

Ahmić je tom prilikom rekao da je prioritet hitno i precizno snimanje zatečenog stanja u JU Dom zdravlja KS, nakon čega će se u najkraćem roku poduzeti adekvatni koraci.

Zaključio je da primarna zdravstvena zaštita treba kontinuirano raditi i pružati zdravstvene usluge u skladu s datim okolnostima i uprkos pandemiji koronavirusa.

Fokus će biti i na kontroliranju telefonskih linija u smislu kontinuiranog i nesmetanog javljanja i pravilnom radu call centara

U saradnji s Ministarstvom zdravstva KS i Zavodom za javno zdravstvo KS, Dom zdravlja će razmatrati da se u narednom periodu odrede Covid-19 ambulante, a sve u cilju što efikasnije borbe protiv koronavirusa, saopćeno je iz Pres-službe JU DZ KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.