SARAJEVO

Humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba u subotu

Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH

Humanitarni bazar. POMOZI.BA

Piše: A. O.

14.1.2022

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 15. januara organizirat će prvi Humanitarni bazar u 2022. godini, a svi posjetioci bazara moći će kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama kao i unikatne predmete cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, nastale u našoj ekološkoj šivaonici „Dobrota na kvadrat“, saopćeno je. 

U izradi spomenutih predmeta pomogli su im njihovi vrijedni volonteri, kojima se od srca zahvaljuju. Na ovaj način, pored toga što daju novi život starom tekstilu, žele umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima i korisnicama koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet.



Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru bit će usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima njihovog projekta “Obrok za sve”.

- Inače, projekat „Obrok za sve“ je naš stalni i jedan od najvećih projekata, u sklopu kojeg dnevno isporučimo više od 1000 obroka dnevno. Projekat se može podržati i pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati 2 KM ili jedan obrok - saopćeno je. 

Humanitarni Bazar dobre volje bit će održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, a radno vrijeme je od 10 do 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.