NASTAVAK TRADICIONALNE MANIFESTACIJE

Una regata 31. jula i 1. avgusta

Planirano na bude održana na dionici Bihać- Bosanska Krupa

Piše: E. N. / Avaz.ba

3.7.2020

Ovako je bilo ranijih godina. Arhiv

Mada je 48. internacionalna turistička Una regata bila planirana da se održi od 29. jula do 1. avgusta,  zbog situacije izazvane pandemijom  koronavirusa  Covid -19 došlo je do izmjene plana i programa održavanja ove manifestacije. Novi termin održavanja Una regate je 31. juli i 1. avgust.

Unska regata bilježi 56 godina svog postojanja i time se stavlja u red najstarijih turističko-sportskih manifestacija na području Unsko-sanskog kantona. Nacionalni park „Una“ sedmu godinu za redom jeorganizator ove turističko-sportske i kulturne manifestacije koja će ove godine u skladu sa situacijom trajati u nešto kraćem vremenskom periodu od uobičajenog.

Želja organizatora je da ovogodišnja 48. internacionalna turistička Una regata bude u znaku medijskih kuća i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine, koje će svojim učešćem uveličati, medijski obilježiti i promovisati Nacionalni park „Una“, avanturistički turizam, turističku ponudu i potencijale grada Bihaća i Unsko-sanskog Kantona, a sve u cilju očuvanja ove tradicionalne manifestacije, prepoznatljivog turističkog brenda, u skladu sa trenutnom situacijom i u kontekstu  promotivne kampanje: „Kupuj i Koristi Domaće - Uživaj Naše“.

Regata će biti održana na dionici Bihać- Bosanska Krupa. Tokom trajanja ove manifestacije pored vodenih sportova, rafting i kajaka, ukoliko to bude moguće,  bit će organiziran bogat muzičko-zabavni program za učesnike i posjetioce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.