ZVORNIK

Uređenje parka i novog platoa

Ambasada Bugarske izdvojila 50.000 KM

Mališani će dobiti prostor za igru. Z. Kuljić

Piše: Z. Ku. / Avaz.ba

28.5.2020

Radnici zvorničkog Komunalnog preduzeća privode kraju radove na uređenju podloge i ograde na gradskom parkiću u centru, čime će projekt njegove kompletne rekonstrukcije biti završen.

Dvadesetak metara dalje, također su u završnoj fazi radovi na uređenju platoa ispred Muzičke i Osnovne škole, koji će ujedno biti i otvoreni amfiteatar, a za ovaj projekt novac su zajedno izdvojili Gradska uprava i Ambasada Bugarske u BiH.


Plato ispred dvije škole. Z. Kuljić

- Uređenje parka je finansirano iz projekta u kome smo učestvovali, ali smo mi izdvojili dodatna sredstva za postavljanje ograde i behaton kocki u jednom dijelu parkića, a ostalo je još da se urade manje zelene površine. Time će naši sugrađani konačno imati još jedan lijep kutak gdje će sa svojim mališanima moći provoditi vrijeme – rekao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Naglašava da su pri kraju radovi i na platou ispred Muzičke i Osnovne škole.

- Tu je ostalo da se uradi krovna konstrukcija, koja će uskoro stići, te elektroradovi. Zahvaljujemo još jednom Ambasadi Bugarske u BiH, koja nam je u realizaciji ovog projekta pomogla sa 50.000 KM – istakao je Ivanović.

Gradsko jezgro će završetkom ovih radova dobiti mnogo ljepši izgled.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.