ANKETA U SARAJEVU

Šta misle građani o "lockdownu"

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Kantona Sarajevo donijeli su odluku o privremenom zatvaranju koje je počelo sinoć u 20 sati, a trajat će do ponedjeljka do 7 sati

Piše: A. Ovčina

13.3.2021

Čormehmedović: Pridržavam se mjera. A. Ovčina

Ekipa "Avaza" prošetala je ulicama centra Sarajeva i u razgovoru s građanima saznala kakvo mišljenje imaju o "lockdownu".

Podsjećanja radi, Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Kantona Sarajevo donijeli su odluku o privremenom zatvaranju koje je počelo sinoć u 20 sati, a trajat će do ponedjeljka do 7 sati, obzirom na porast broja oboljelih od koronavirusa. U ovom periodu radit će samo prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe. 








Poštovanje mjera

Kako nam je kazao penzioner Admir Čormehmedović, svejedno mu je jer je uveden lockdown. 

- Pridržavam se svih epidemioloških mjera. Ne vozim se javnim gradskim prijevozom, često prohodam. Za vikend neću nigdje. Inače volim da prošetam ili odem na planinu. Obzirom da su nadležni rekli da se ne bi trebalo nigdje, zašto bih onda išao - kazao je Čormehmedović.

Vakcina nema

Jasmin Fejzić smatra kako bi mjere trebale biti još strožije.

- Ne vidi se da se mjere poštuju, počevši od nošenja maski pa do zatvaranja, okupljanja u kafićima i kafanama, itd. Na neki način to ugrožava rad ugostitelja. Bez obzira na to, ovo se mora na neki način presjeći, kako bi vidjeli gdje smo. Problem je što nema vakcina. Država kao država je u potpunosti zatajila - kazao je Fejzić.

Dodao je da tokom vikenda neće nigdje ići. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.