LUKSUZNO VOZILO

Studenti napravili Bugatti automobil od gline

Glinu su pedantno klesali i polirali

Budući da bi voljeli da posjeduju luksuzno vozilo i da im je cijena vjerovatno prepreka, pronašli su originalan način da ga ,,nabave”. Screenshot

A. F.

8.6.2022

Studenti iz Vijetnama, koji su veliki ljubitelji četvorotočkaša, odlučili su da naprave repliku Bugatti automobila koristeći glinu lokalnog porijekla za šta im je bilo potrebno godinu dana.

Budući da bi voljeli da posjeduju luksuzno vozilo i da im je cijena vjerovatno prepreka, pronašli su originalan način da ga ,,nabave”.



Na video snimku, koji je postao viralan na društvenim mrežama, može se vidjeti kako vješta grupa mladića pravi okvir za automobil. Oni su stavili glinu preko nečega što liči na konstrukciju od plastičnih ploča i cijevi.

Glinu su pedantno klesali i polirali. Glineni dio su zatim prekrili slojem koji izgleda kao mješavina stakloplastike. Nakon što su postavili stakloplastiku, tj. fiberglas, ukanjali su glinu sve dok nisu dobili eksterijer Bugatti Chiron automobila.

Grupa mladih je potom radila na izradi šasije u koju se ugrađuju motor i drugi važni djelovi. Šasija je ugrađena u spoljašnji okvir Bugatija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.