NEPRIJATNA SITUACIJA

Evo šta ne treba da pitate partnera

Pripadnice nežnijeg pola na ovaj način žele da se uvjere u partnerovu ljubav, ali muškarci se u situacijama kad na scenu stupe hipotetička pitanja osjećaju kao u nebranom grožđu

Neka pitanja mogu izazvati nemir u vezi. ILUSTRACIJA

A. F.

18.1.2022

Mnogi se pitaju šta učiniti kako bi održali vezu, ali se mali broj ljudi pita koji to postupci mogu unijeti nemir u odnos.

“Da moraš da biraš između piva sa prijateljima i večere sa mnom, šta bi izabrao?” “Kako bi reagovao kada bih te prevarila?” “Misliš li da bismo se sreli i da smo rođeni u dvije različite zemlje?”

Ovo su samo neka od pitanja koja muškarci ne vole da čuju, a žene obožavaju da ih postave.

Pripadnice nježnijeg pola na ovaj način žele da se uvjere u partnerovu ljubav, ali muškarci se u situacijama kad na scenu stupe hipotetička pitanja osjećaju kao u nebranom grožđu. Svjesni da su na testu, trudit će se da daju najbolji mogući odgovor, što može da potraje.

I dok on razmišlja, ona se nervira pitajući se da li je toliko teško dati odgovor.

Ako ne želite da dovodite partnera u neprijatnu situaciju, ne postavljajte mu često ova pitanja, savjetuju stručnjaci za veze. Kada to, ipak, uradite, nemojte ga osuđivati zbog odgovora, čak i kada vam se ne sviđa. Tako će on steći sigurnost, pa sljedećeg puta možda bude otvoreniji i spremniji za ovu vrstu razgovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.