IMPRESIVNO

Plovilo za one koji žele da se upuste na izvanredna putovanja

Mimer se može pohvaliti nizom zadivljujućih zona za zabavu

Jahta dužine 60 metara ima domet od 6.000 milja. IYC

Z. K.

3.6.2023

Grupa Viken udružila se s AES Yacht i Hot Lab, prestižnim dizajnerskim kompanijama sa sjedištem u Milanu, kako bi razvila izvanrednu jahtu pod nazivom Mimer. Nevjerovatna ekspediciona jahta dužine 60 metara ima impresivan domet od 6.000 milja.

Izuzetan dizajn

Privlačnost ekspedicione jahte Mimer leži u njenoj optimalnoj veličini, koja garantira dovoljno prostora bez pretjerivanja. Izuzetan dizajn i funkcionalni atributi zadovoljavaju želje avanturističkih entuzijasta jahti, što je čini izuzetnim izborom za one koji žele da se upuste na izvanredna putovanja.

TDoS je pažljivo razmotrio svaki aspekt dizajna Mimer jahte, koju karakteriziraju velike zastakljene površine koje pružaju gostima panoramski pogled od 360 stepeni iz salona. Osim toga, raspored je pažljivo osmišljen, kako bi se optimizirala operativna efikasnost, uzimajući u obzir i funkcionalne potrebe posade.

Jahta zadovoljava želje 12 gostiju, nudeći pet raskošnih apartmana za goste na glavnoj palubi, zajedno s vlasničkim apartmanom koji oduzima dah i nalazi se na gornjoj palubi.

Vlasnički apartman ima sopstvenu prednju terasu s luksuznim spa bazenom. Jahta, također, pruža dovoljno smještaja za posadu od 17 članova, s dodatnim prostorom za člana osoblja koji služi vlasnika.

Zadivljujuća zona

Štaviše, Mimer se može pohvaliti nizom zadivljujućih zona za zabavu, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a uključuje i ogromnu palubu za sunčanje, koja se nalazi na vrhu nadgradnje, koja koristi nadmorsku visinu jahte, kako bi se obezbijedila vrhunska paluba za posmatranje.

Tri salona za goste, dvije trpezarije, teretana i klub na plaži na krmi doprinose izuzetnoj privlačnosti jahte.

Tri verzije

Izvanredna jahta dostupna je u tri različite varijacije: World Traveller, Adventure Explorer i Air Explorer. Konfiguracija World Traveller sadrži heliodrom na krmi i dodatni salon za goste koji se nalazi na nivou glavne palube. Jahta nudi dovoljno prostora za smještaj raznovrsnog izbora igračaka, uključujući letjelicu, dva ekspediciona RIBS-a, podmornicu, jet skije, amfibijsko vozilo i kolica za plažu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.