RECEPTI

Zeleni omlet za doručak

Brokulu iskoristite od dana prije ili je svježu skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi

Ukusni doručak. Facebook

Z. K.

17.2.2024

Sastojci: 2 jaja, 50 g pureće šunke, narezane na kockice ili trakice, 2 kašičice mlijeka, 100 g brokule, malo kajenskog bibera, kašičica kokosovog ulja.

Priprema:

1. Brokulu iskoristite od dana prije ili je svježu skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi. Ocijedite i pustite sa strane dok ne pripremite omlet.

2. Jaja dobro izmutite u posudici te im dodajte narezanu pureću šunku i mlijeko. Začinite sa malo kajenskog bibera. Tavu premažite kašičicom kokosovog ulja, zagrijte pa ulijte omlet tako da ravnomjerno prekrije cijelu površinu.

Pustite minutu da se donji dio zapeče. Dodajte brokulu na vrh te pustite još koju minutu dok se cijela smjesa ne sjedini. Na kraju, jedan kraj omleta preklopite do trećine površine te tako poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.