I DOBRE I LOŠE VIJESTI

Sony objavio kada Returnal stiže na računare

Kompanija je također objavila ažurirane sistemske zahtjeve, ali na prvi pogled izgleda da neće baš svi moći da je igraju

Returnal stiže na računare. Sony

E. T.

21.1.2023

Kompanija Sony je zvanično objavila da će njihova nagrađivana igra Returnal stići na računare 15. februara, nakon što skoro dvije godine bila ekskluzivni naslov za PlayStation 5 konzole. Kompanija je također objavila ažurirane sistemske zahtjeve, ali na prvi pogled izgleda da neće baš svi moći da je igraju.

Inicijalni preporučeni sistemski zahtjevi ove roguelike pucačine iz trećeg lica, u kojima se od igrača zahtjevalo da posjeduju mašinu sa 32 GB RAM, izazvali su pravu pometnju među gejmerima. Ipak, čini se da je Sony uspio da taj zahtjev dovede u mnogo razumnije okvire, pa je sada za sve osim igranja u 4K rezoluciji potrebno 16 GB.

Ipak, ono što će veliki broj gejmera rastužiti jeste da su njihove vjerne GTX 1060 grafičke karte sada svedene na minimalne hardverske zahtjeve i neće biti dovoljne za 1080p/60 fps gejmplej. Za to će im biti potreban najmanje GTX 1070 ili RX 5600 XT GPU, kao i i5-8700, odnosno Ryzen 7 2700X CPU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.