JET SET

Pogledajte spot: "2Cellos" u finalu Lige prvaka sa "Seven Nation Army"

Avaz.ba

19.5.2018

Luka Šulić i Stjepan Hauser spremni su za dugoiščekivani nastup na otvaranju finala Lige prvaka 26. maja, a uoči tog veličanstvenog događaja snimili su i prigodni spot. 

- "2Cellos" su ovoga puta odabrali i na violončelima besprijekorno odsvirali pjesmu ''Seven Nation Army'', koju u originalu izvode "The White Stripes". Tu pjesmu, uz himnu Lige prvaka, imat će čast da odsviraju u finalu u Kijevu, piše RTS.

- Budući da je to pjesma koju ćemo izvoditi uoči utakmice u finalu Lige prvaka, prije nego što igrači izađu na teren, odlučili smo da snimimo i spot. Ja nosim dres Real Madrida, a Luka Liverpula, finaliste Lige prvaka - rekao je Hauser, napominjući kako i Luka i on vole odlične rifove i velike bubnjeve koji sjajno dolaze do izražaja u ''Seven Nation Army''.

- Pomislili smo - zašto ne bismo odsvirali oba instrumenta na našim violončelima. Ne možemo dočekati da odsviramo pjesmu u finalu Lige prvaka. Bit će to definitivno trenutak za pamćenje - ističe Hauser.

Spot su snimili u studiju, gdje, uz sve obaveze, marljivo rade i na nadolazećem albumu. A s nadolazećeg albuma već smo čuli i vidjeli sjajnu obradu vječnog hita ''Eye of the Tiger''.

Nastupom u Kijevu "2Cellos" će se još jednom predstaviti pred velikim auditorijem - riječ je o nastupu na jednom od najprestižnijih i najgledanijih sportskih događaja koji je prošle godine pratilo više od 350 miliona ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.