JET SET

Halid Bešlić: Poslije "Romanije" logičan je "Trebević"

Bešlić: Snimio četiri pjesme

Piše: E. B.

20.6.2018

Halid Bešlić prekjučer je s BHRT-om potpisao ugovor o objavljivanju njegovog novog albuma pod nazivom „Trebević“. Materijal u izdanju Muzičke produkcije Radio-televizije Bosne i Hercegovine u prodaji bi se trebao naći krajem avgusta. 

- Drago mi je što ću album izdati u produkciji BHRT-a, jer je to krovna TV kuća naše države. Ima tu malo i emocija, moram priznati – poručuje Bešlić.

Objasnio nam je kako je došlo do toga da album dobije naziv „Trebević“.

- Na novom materijalu imam pjesmu „Trebević“ pa smo odlučili da tako nazovemo i album. S obzirom na to da je posljednji bio „Romanija“, nekako je i simbolično da ovaj bude „Trebević“ – kaže Bešlić i dodaje da je autor numere Mirko Šenkovski Geronimo.

Halid poručuje da postoji mogućnost da album objave i ranije, jer se dosta aktivirao i uglavnom vrijeme provodi u studiju.

- Inače, u studiju boravim kad moram, jer mi je lakše deset koncerata otpjevati nego jednu pjesmu snimiti. Nekako i psihički ne volim studio, a puno više mi odgovara živo pjevanje. Ima dosta stvari koje moraš ispuniti prije ulaska u studio, biti spreman, glas pripremiti, koncentracija mora biti na nivou... - kaže Halid, koji je do sada snimio četiri pjesme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.