SUDBINE

Prokletsvo prelijepe Semi Džo

Piše: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

8.7.2018

Heder Loklir (Heather Locklear,57), nezaboravna Semi Džo (Sammy Jo) iz kultne „Dinastije“ i zvijezda „Melrose Placea“ dotakla je dno života. Glumica je tako nedavno hitno prevezena na psihijatriju, jer je prijetila samoubistvom

Samo sedmicu kasnije uhapsili su je zbog fizičkog napada na policajce pozvane zbog porodičnog nasilja, a čim je izašla iz zatvora, Heder se nagutala tableta i ponovo završila u bolnici.

Porodično nasilje

Ovo nije prvi put da ovakvim vijestima nekada zanosna plavuša puni stupce svjetskih medija. Nekada blistava TV zvijezda postala je otužna žena kojoj je hitno potrebna pomoć.


U februaru je policija također bila pozvana u njen dom u Kaliforniji zbog porodičnog nasilja. Naime, Heder se potukla s dečkom Krisom Hiserom (Chris Heisser) i gotovo mu odgrizla komad nosa. Iz zatvora su je pustili uz kauciju od 20.000 dolara, a nedugo nakon toga glumica je otišla na liječenje od ovisnosti, ali bezuspješno.

 

Heder se već desetak godina bori s depresijom, tjeskobom i zavisnošću. Pokušaji samoubistva kombinacijom lijekova za smirenje i alkohola smjenjuju se sa sukobima s policijom, saobraćajnim nesrećama i kaznama za vožnju u pijanom stanju.

 

Još za vrijeme prikazivanja „Dinastije“ Heder je stekla sve – slavu, novac, a muškarci su na koljena padali pred njenim čarima. Među njenim momcima bili su Tom Kruz (Cruise) i Mark Harmon (Marck).

 

Tomi Li (Tommy Lee), divlji bubnjar grupe „Motley Crue“, bio je prvi muž fatalne plavuše, koja ga je zaprosila samo tri mjeseca nakon prvog sastanka.

 

Vjenčali su se u maju 1986., kada su njemu bile 23, a njoj 24 godine. Ali, Lijeve turneje, a možda i njegova ne baš laka narav, presudili su braku koji se nakon sedam godina raspao.

 

Glumica se zatim udala za Ričija Samboru (Richie Sambora), zgodnog gitaristu benda “Bon Jovi“, s kojim je dobila kćerku Avu. Heder je 2006. godine kao grom iz vedra neba zatražila razvod.

Skupe klinike

Prije desetak godina, kako tvrde insajderi, počinje pad lijepe Heder. Ona je jedna od onih koja se, kako se čini, nije znala nositi s godinama i promjenama koje one neminovno nose sa sobom. Svjesna da je sve manje tražena, pada u duboku depresiju.


Liječeći se u skupim klinikama, pomoć je tražila u terapeutskim kupkama, meditacijama u samoći...

 

- Imala je toliko talenta i ljepote, mnogo nam je žao vidjeti što je sve to uzalud. Bori se s brojnim problemima. Jedino što može napraviti jeste otići nazad na rehabilitaciju i probati ponovno - ispričao je izvor blizak porodici.


Prokletstvo lijepe Semi Džo, smatraju neki, teško će biti zaustaviti. Ali ne i nemoguće. Heder ima podršku najbližih, ali i brojnih fanova širom svijeta. Oni čekaju veliki povratak zanosne plavuše.

Loši izbori

Blago rečeno, turbulentan privatni život ostavio je značajan trag na Heder.

Loklir je četiri godine bila u vezi s glumcem Džekom Vagnerom (Jack Wagner), kolegom iz serije „Melrose Place“, i čak su se zaručili.

Nakon Vagnera, upadala je iz veze u vezu, a vjerovatno je najgori upravo 56-godišnji Kris Hiser, njen trenutačni partner. On je zbog krađe dvije godine bio u zatvoru i više puta se sukobljavao sa zakonom.

Pokušala ga je ostaviti, ali mu se stalno vraća.

- Nismo sigurni da je on dobar za nju - izjavio je jedan član porodice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.