HOLIVUDSKI ZAVODNIK

Duga bitka Bena Afleka

Iako su razvedeni, glumcu je najveća podrška u oporavku bivša supruga Dženifer Garner

Aflek: Borim se za sebe i porodicu. Agencije

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

4.12.2018


Ben Aflek (Affleck, 46) odlučio je da se, nakon rehabilitacije, vrati glumi. Ovih dana je okupiran snimanjem prve bitnije uloge nakon teškog životnog razdoblja, u filmu “Torrance”. Suočit će se i sa svojim problemima, utjelovit će lik bivšeg košarkaša koji se našao u raljama alkoholizma te se zbog toga i razveo.

Aflek se posvetio glumi i ovog puta potpuno je odlučan da svoju ovisnost ostavi iza sebe, rekao je izvor blizak glumcu. Aflek se već godinama bori s ovisnošću, a nedavno se prvi put oglasio i javno ovim povodom.

- Podrška koju su mi pružili porodica, kolege i fanovi, znači mi više nego što mogu riječima objasniti. To mi je dalo snagu da podijelim svoj problem s drugima. Borba s bilo kojom ovisnošću je duga i teška. To je vječna obaveza. Borim se za sebe i porodicu – rekao je Aflek.

 Troje djece

Iako su razvedeni, glumcu je najveća podrška u oporavku bivša supruga Dženifer Garner (Jennifer), s kojom ima troje djece Vajolet (Violet), Sefarinu (Seraphina) i Samuela.

- Činjenica da nisam sam pomaže. Ako imate problem, potražite pomoć, jer je to znak hrabrosti, a ne slabosti. Nadam se da će moj primjer pomoći svima s istim problemom – iskren je Ben.

Tokom svog braka s Dženifer Garner, flertovanje sa mladim damama itekako mu je išlo od ruke pa se među njima mogu spomenuti Blejk Lajvli (Blake Lively), Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski) i Ana Kendrik (Anna Kendrick).

Prije braka s Dženifer Garner, imao je i romansu s drugom Dženifer u svom životu - Dženifer Lopez. Harali su naslovnicama magazina sve do 2003., kad su odlučili da otkažu svoje već planirano vjenčanje.

 Pravi put

Kad bi mogao, Ben bi najradije zaboravio razdoblje od 2002. do 2004. godine. U jednom intervjuu raspričao se o dvije Dženifer koje su obilježile njegov život. Tako je glumac i reditelj otkrio kako mu je supruga pomogla da vrati karijeru na pravi put nakon što mu ju je veza s Dženifer Lopez zamalo uništila. Glavni razlog za raskid s Džej Lo navodno je afera koju je Ben imao sa striptizetom Temi Moris (Tammy Morris).

- Jednom prevarant, uvijek prevarant – prokomentirala je Temi njegovo navodno vjenčanje s Lopez.

Iako je široj javnosti poznatiji po ulogama u filmovima i vezama s holivudskim ljepoticama, ovaj sjajni glumac još je bolji producent, reditelj i pisac scenarija i u ovim kategorijama osvojio je Oskara.

Benžamin Geza Aflek – Boldt (Benjamin) rođen je 15. avgusta 1972. godine kao najstariji od trojice braće u porodici Aflek. Imao je teško djetinjstvo, jer mu je otac bio alkoholičar, koji je pijan često napadao svoju djecu. Kad je imao 11 godina, roditelji su mu se razveli, on je ostao da živi sa majkom, koja ga je izdržavala i brinula se o njemu. Kao 16-godišnjak, ponovo je uspostavio odnos s ocem, koji je uspio da se izliječi od alkoholizma, čak je postao i savjetnik ljudima koji imaju isti problem.

10 činjenica

1. Veliki je fan motocikala pa ih posjeduje ukupno pet.

2. U centru za odvikavanje od alkohola boravio je 2001., a poznati glumac Čarli Šin (Charlie Sheen) bio je taj koji ga je dovezao i ostavio u centru za rehabilitaciju.

3. Što se tiče njegovog političkog opredjeljenja, ne krije da je demokrat.

4. Ima ogroman strah od letenja.

5. Visok je 192 centimetra.

6. Tokom snimanja filma “Pljačka stoljeća” slučajno je zadobio veoma jak udarac u glavu, usljed čega se onesvijestio.

7. Met Dejmon (Matt Damon) i Aflek, pored toga što su najbolji prijatelji i zajedno su sarađivali na pisanju scenarija “Dobri Vil Hanting”, još nešto prakticiraju da rade zajedno. Kako se i jedan i drugi, osim glumom, bave i režiranjem i produkcijom filmova, dogovorili su se da se pojave u filmu onoga drugog makar na jednu sekundu.

8. Prestao je da puši zbog svoje kćerke Vajolet.

9. Magazin “People” izabrao ga je kao jednog od 50 najljepših ljudi na svijetu.

10. Magazin “People” proglasio ga je 2002. najseksepilnijim živim čovjekom na svijetu.



quote
<p>Otkrio je da mu je supruga Dženifer Garner pomogla da vrati karijeru na pravi put nakon što mu ju je veza s Dženifer Lopez zamalo uništila</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.