ISPOVIJEST LJEPOTICE

Borim se s napadima panike, ali sam stigla do Bolivuda

Nije lako živjeti s anksioznošću, natjeram se da prihvatim izazove koji me na prvu čak i straše

Fridrih: U Indiji snima novu seriju i film

E.SKENDEROVIĆ

23.3.2019

Ena Čobanov, poznata pod umjetničkim imenom Ena Fridrih (Friedrich), bivša je “Playboyeva” zečica, čiji profil na Instagramu vrvi od seksepilnih fotografija. Ena je i glumica koja je stigla i do Bolivuda te je u posljednje četiri godine često na snimanjima u Indiji.  

Serija “Door no. 403”, u kojoj je mlada Primoštenka glumila, osvojila je prošle godine nagradu za najbolju web-seriju. Za nekoliko mjeseci počinje sa snimanjem nove serije, a do kraja ove godine snima još jedan film, namijenjen indijskom tržištu.

Brojne ponude

- S obzirom na to da sam po prirodi dosta povučena, imam tendenciju da se s vremena na vrijeme natjeram da prihvatim izazove koji me na prvu čak i straše – priznaje nam lijepa Ena.

Otkrila nam je kako je došla do indijske filmske industrije.

- Nakon uspješne saradnje s renomiranim indijskim fotografom Laramom Šandranom (L’ram Chandran) i činjenice da su naše fotografije obišle svijet i naišle na odobravanje široke publike, uslijedile su brojne ponude iz filmske i modne industrije. Imam sreću što fizički izgledam kao Indijka, izuzev svoje blijede kože, koja je u Indiji pojam ljepote – pojašnjava nam Fridrih.

Nakon editorijala koji je 2012. snimala za hrvatski "Playboy", uslijedila su i snimanja za portugalsko i južnoafričko izdanje tog magazina, a fotografije su, dodaje, prenesene i u slovenskom i italijanskom izdanju.

- Golišavo poziranje toliko je odskakalo od svega onoga što ja jesam da sam, nakon prvobitnog šoka, odlučila prihvatiti tu apsurdnu ideju. Snimanje je proteklo u najboljem redu, izuzev kišnog vremena, zbog čega se snimanje odužilo - govori nam Fridrih.

Ni kritikama ni pohvalama, ističe, ne prepušta da je dotaknu.

- Naravno da mi je draže vidjeti pozitivne ljude, ali vjerujem da je za čovjeka bolje da ne prima srcu komentare na internetu. Nema smisla gubiti živce zbog tuđeg mišljenja, koje ne možeš promijeniti, niti se treba mijenjati u nadi da ćeš biti bolje prihvaćen u širokim masama. Što prije prihvatite da ne možete usrećiti sve, to bolje za vas, vaš želudac i štitnjaču – kaže Fridrih.

Negativne reakcije

Mada ne želi zvučati pesimistično, Ena nam otkriva da živi s anksioznošću.

- Pokušavam se što manje ograničavati i skoro svakodnevno se borim sa simptomima. Uprkos tome, prisiljavam se činiti stvari koje me dovode do napada panike, jer ne želim provesti život unutar četiri zida samo zato što se gušim, ne mogu disati i srce mi hoće iskočiti iz grudi ako me neko pogleda, ako prijeđem preko ceste, uđem u dućan ili, ne daj, Bože, prošetam sama po trgu. Život zna biti težak, ali isto tako zna biti i prekrasan. Sve je u našim rukama – kaže Ena.

Ova ljepotica dio je i šoua “Ljepotice i genijalci”, koji se emitira na Novoj TV.

- Cilj ovog šoua je da zabavi i nasmije publiku. Uputili su me kratko o kakvom tipu rijaliti emisije je riječ, što bi mogli očekivati od nas tokom snimanja i, moram priznati, koncept mi je zvučao veoma zanimljivo. Svjesna sam da će biti dosta negativnih reakcija, jer ovo nije emisija koja se bavi politikom, socijalnim problemima, neimaštinom našeg stanovnika. Smatram, međutim, da nema ničeg lošeg u tome da se čovjek na nekoliko sati sedmično opusti i pusti mozak na pašu – zaključuje Fridrih.

 Ne volim kasniti

S obzirom na to da živi na relaciji Zagreb - Indija, malo joj je teško uskladiti obaveze.

- Pokušavam dogovarati snimanja barem nekoliko dana ranije, ako već ne i nekoliko sedmica. Ne volim ostavljati stvari za posljednji tren, ne volim kasniti, a još manje otkazivati poslove zbog kolizija – iskrena je Ena.

Žene me ne doživljavaju kao potencijalnu prijetnju

- Ne mislim da izgledam veoma atraktivno, pogotovo ne u stvarnom životu. Ukoliko nisam na snimanjima, vrijeme provodim u helankama i trenirkama, nenašminkana. U tom izdanju izgledam kao mladi dečkić pa me žene ni ne doživljavaju kao potencijalnu prijetnju koja će im oteti supruga – govori Fridrih.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.