INTRIGE

Pukla tikva: Đole Đogani izbacio Slađu iz kuće

Delibašić je potvrdila da je otišla zbog nesporazuma

Fotografija iz sretnih dana. Arhiv

I. K. / Avaz.ba

27.9.2019

Đole Đogani izbacio je bivšu ženu Slađu Delibašić iz kuće koja se nalazi na Lekinom brdu, a u kojoj je ona živjela skoro godinu.

Poslije 19 godina, otkako su se razveli, bivši supružnici ponovo su zategli odnose. Tikva je, prenosi srbijanski "Kurir", pukla prije nekoliko mjeseci. Navodno je Đole inicirao svađu, koja se sve više produbljivala i na kraju rezultirala time da se Slađa iseli iz kuće.

Inače, pored kuće iz koje je iselila nalazi se i vrtić koji je u njenom vlasništvu. Slađine komšije o njoj pričaju sve najbolje, dok o Đoganiju i nemaju baš najbolje mišljenje, piše "Kurir".

- Nema ko se s njim ovdje nije zakačio, uvijek nađe razlog, samo zanovijeta i napada ljude. Meni je Slađa pričala da s njim teško izlazi nakraj. Prije nekoliko mjeseci mi je rekla: „Komšija, ja više ovdje neću živjeti. Ako nešto treba, preselila sam se u ulicu ispod, pa me zovite, evo vam moj broj.“ Ja sam je pitao šta se dešava, na šta mi je ona rekla da se posvađala s Đoletom i da više ne može to da trpi - izjavio je jedan od Slađinih bivših komšija.  

Komšija je za "Kurir" pojasnio i imovinskopravne odnose u porodici Đogani.

- Velika kuća, u kojoj su živjeli tokom braka, a kasnije je Slađa nastavila tu da boravi, vodi se na njeno ime. Ona je tu prije nekoliko godina otvorila vrtić. Ove dvije manje kuće se vode na Đoleta, pa je Slađa od njega tražila da joj ustupi jednu kuću da u njoj živi nakon što je otvorila vrtić. On joj je dozvolio. Nedavno je Đole tu kuću renovirao od poda do plafona. A kao što vidite, sada je tražio od nje da se iseli. Ne znam kako mu nije bilo žao kćerke Silvije i unuke Tije, one su ostale u toj kući, a Slađa im je bila od velike pomoći - kaže ovaj komšija.

Kako su potvrdili "Kurirovi" izvori, Slađa Delibašić stan u ulici ispod kupila je od Džeja Ramadanovskog, koji je tu napravio zgradu. Delibašić stan posjeduje duže vremena. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.