IMAO 57 GODINA

Preminuo glumac iz serije "Seks i grad" Vili Garson

Oduzet nam je prerano, bio si dar od bogova. Počivaj u miru, moj dragi prijatelju, volim te, napisao je Mario Kanton

Garson: Bio je jedan od omiljenih glumaca. Agencije

N. Aj.

22.9.2021

Glumac Vili Garson (Willie), poznat po ulozi u serijama i filmovima "Seks i gradu", potvrdio je njegov sin Nejtn Gason (Nathen), kojeg je Vili usvojio.

Imao je 57 godina.

- Toliko te volim, tata. Počivaj u miru i drago mi je da si sve svoje avanture podijelio sa mnom i uspio toliko postići. Tako sam ponosan na tebe. Uvijek ću te voljeti, ali mislim da je vrijeme da kreneš u svoju avanturu. Uvijek ćeš biti sa mnom. Volim te više nego što ćeš ikada znati i drago mi je da si sada u miru. Uvijek si bio najsnažnija, najsmješnija i najpametnija osoba koju poznajem. Drago mi je što si sa mnom podijelio svoju ljubav. Nikada to neću zaboraviti niti izgubiti - oprostio se Nejtn emotivnim statusom od svog oca.

Glasnogovornik HBO -a/HBO Maxa također je potvrdio Garsonovu smrt, a mreža je u svom saopćenju odala počast njegovom doprinosu jednoj od njegovih najpoznatijih emisija.

- Vili Garson je bio i u životu, kao na ekranu, predan prijatelj i snažno svjetlo za sve u njegovom univerzumu. On je stvorio jednog od najomiljenijih likova iz HBO panteona i bio je član naše porodice skoro dvadeset pet godina. Duboko smo tužni što smo saznali za njegovu smrt i izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima -  navodi se u saopćenju.

U "Seks i gradu" Garson je glumio Stenforda Blača (Stanford Blatch), prijatelja i pouzdanika protagonistice Keri Bredšou (Carrie Bradshaw), koju je igrala Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker). Redovno se pojavljivao u seriji i u oba filma.

Garson s glavnim protagonisticama "Seks i grada". Agencije

Garson, koji je rođen u Nju Džersiju, počeo je da se školuje za glumca sa 13 godina, a nastavio je studije na Univerzitetu "Wesleyan", prema biografiji objavljenoj na web stranici univerziteta.

Njegove prve uloge bile su u TV emisijama poput "Živjeli" i "Porodične veze".

Na televiziji je Garson nastavio stvarati reputaciju voljenog glumca. Osim uloge u filmu "Seks i grad", igrao je nezaboravne uloge u "White Collar" USA Network's, "NYPD Blue" ABC-a, kao i "Hawaii Five-0" na CBS-u.

Nedavno je planirano da se pojavi u ponovnom pokretanju serije "And Just Like That", čija je premijera na HBO Maxu kasnije ove godine.

Keri Bredšo i Stenford Blač. Agencije

Garson je bio ponosan roditelj jednog djeteta, svog sina Nejtna. Bio je i zagovornik organizacija koje pomažu djeci u pronalaženju domova usvajanjem.

U januaru je Garson obilježio Dan usvajanja svog sina u postu na Instagramu, jnapisavši: "Najbolji dan u mom životu. Uvijek. Čast mi je, danas i svaki dan."

Nakon njegove smrti, Garsonovi brojni prijatelji i bivše kolege izrazili su ljubav prema glumcu.

Mario Kanton (Cantone), koji je glumio Garsonovog supruga na ekranu u filmu "Seks i grad", nazvao je Garsona "sjajnim TV partnerom" u iskrenom postu na društvenim mrežama.

Razočaran sam i preplavljen tugom. Oduzet nam je prerano. Bio si dar od bogova. Počivaj u miru, moj dragi prijatelju. Volim te -  napisao je Kanton.

Met Bumer (Matt Bomer), Garsonov kolega u filmu "White Collar", koji je trajao šest sezona, na društvenim mrežama je napisao da ga je Garson "toliko naučio o hrabrosti, izdržljivosti i ljubavi".

- Još nisam prihvatio da postoji svijet bez tebe u njemu - gdje te ne mogu nazvati kad mi je potrebno da se nasmijem, ili da budem nadahnut. Posljednja stvar koju si učinio kad smo se pozdravili bila je skidanje tvoje maske (ja mrzim Covid), nasmiješite se i namignite mi. Znam da to nije odražavalo bol kroz koju si prolazio, ali bilo je pokazatelj svega što si za mene bio i jesi: neko ko me je podigao, ko me učinio boljim i ko me je uvijek nasmijavao. Uvijek živiš u našim srcima i mislim. I tvoja porodica "White Collar" uvijek je tu za Nejtna. Sačuvaj mi mjesto jer znaš da želim biti za tvojim stolom gore."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.