GLUMICA

Anđelina Đoli tuži FBI

Bred Pit i Anđelina Džoli ne smanjuju sukobe od kada su se razveli

Anđelina Đoli. Arhiv

A. Z.

21.4.2022

U svjetskim medijima odjeknula je vijest da bi Anđelina Đoli (Angelina Jolie) mogla da tuži FBI, jer su njegovi agenti odbili da sprovedu do kraja istragu protiv njegov bivšeg supruga Breda Pita (Brad Pitt) oko incidenta u privatnom avionu iz 2016. godine sa njihovim tada petnaestogodišnjim sinom.

Nakon incidenta iz 2016. godine Anđelina je podnijela zahtjev za razvod braka od Breda Pita, a kasnije je otkriveno da je on u to vrijeme bio pod istragom zbog prijave da je “psihički i fizički napao njihovog sina tokom privatnog leta iz Francuske za Ameriku”.


Bred Pit i Anđelina Đoli. Arhiv

Kako se navodi Džejn Do (Jane Dou) je podnijela brojne zahtjeve za kopiju izvještaja spornog incidenta, te tvrdi da je FBI zatvorio istragu protiv njegog supruga, a da je o tome prethodno nije ni obavijestio.

Navodi se i da se prestavlja pod pseudonimom kako bi zaštitila porodicu, a čini se da nije još podnijela zvaničnu tužbu.

Bred Pit i Anđelina Džoli ne smanjuju sukobe od kada su se razveli, a slavni glumac je nedavno podnio tužbu protiv bivše supruge. On je optužuje da je nezakonito prodala svoj dio njihovog zajedničkog francuskog imanja dvorca Miraval.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.