BOJE SE NAJGOREG

Britanci strepe zbog Čarlsa i Kejt: Nakon mjeseci hemoterapije stat će pred fotografe

Kralju Čarlsu rak je dijagnosticiran početkom februara, a princeza se već u martu podvrgnula preventivnoj hemoterapiji

INstagram

D. H.

prije 3 dana

Kralj Čarls (Charles) i Kejt Midlton (Kate Middleton) stat će danas jedno uz drugo po prvi put nakon nekoliko mjeseci hemoterapija. Monarh će princezu od Walesa ugostiti na paradi "Trooping the Color" u povod proslave svog rođendana, prenosi Daily Mail.

Preventivna hemoterapija

Kao što znamo, kralju Čarlsu rak je dijagnosticiran početkom februara, a princeza se već u martu podvrgnula preventivnoj hemoterapiji zbog čega je bila odsutna iz javnosti te oslobođena svojih dužnosti. Uz Kate će na rođendanskoj proslavi, naravno, sudjelovati i njezina djeca - desetogodišnji princ George, devetogodišnja princeza Charlotte i šestogodišnji princ Louis - te princ William koji će sudjelovati u paradi na konju.

- Njegovo Veličanstvo je oduševljeno što princeza može prisustvovati sutrašnjim događajima i jako se veseli svim elementima dana - kazao je glasnogovornik Buckinghamske palate. Princeza je i dalje formalna pukovnica Irske garde, ali kako mediji pišu, u ovim je okolnostima odgovornost preuzima general pukovnik Džejms Buknal (James Bucknall).

Iako su iz Kensingtonske palate rekli da neće komentirati princezino liječenje, otkrili su da dobro napreduje i da se Kate raduje što će se sutra pridružiti obitelji. "Kao što je rekla u svojoj poruci, a to znaju svi oni koji idu na kemoterapiju, ima dobrih i loših dana", dodali su.

Kate je počela raditi od kuće - održava sastanke sa zakladom i timom iz Kensingtonske palače - nada se nekim javim ljetnim angažmanima. "Postoje dobri i loši dani. U tim lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti odmoru tijela. No, u dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite maksimalno iskoristiti to što se osjećate dobro. Moje liječenje je u tijeku i trajat će još nekoliko mjeseci", rekla je ranije.

Rođendanska parada

Iako će prisustvovati na rođendanskoj paradi kralja Charlesa, to se ne bi trebalo smatrati povratku punom rasporedu javnih angažmana. Kensingtonska je palača još u ožujku rekla da će princeza sudjelovati u javnim angažmanima kada i kako bude mogla uz podršku svog medicinskog tima. Preporuka liječnika je da se Kate nastaviti baviti stvarima u kojima uživa jer su bitan dio njezina oporavka.

- Princu je drago vidjeti da se princeza počela baviti poslom i projektima koji su joj važni. Nastavit će usmjeravati svoje vrijeme na brigu oko supruge i djece, dok se bavi svojim javnim dužnostima - prenosi Daily Mail da je izvijestila Kensingtonska palača. Iako je nakon princezine dijagnoze odgodio svoje angažmane, princ William od 18. travnja, kada se vratio svojim dužnostima, uspješno obavlja svoje angažmane i pazi na obitelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.