AUTOMOBILI

President premijum SUV iz Vijetnama

Cijena je oko 163.000 dolara

President: Donosi dosta zanimljivog. Društvene mreže

N. D.

13.10.2020

Vijetnamska startap kompanija VinFast predstavila je premijum SUV President.

O vijetnamskoj autoindustriji se ne zna mnogo, ali posljednjih godina iz te zemlje stižu zanimljive vijesti zahvaljujući kompaniji VinFast i njihovoj saradnji s dizajnerskim studiom Pininfarina.


Dizajnerski potpis

Nakon što su 2018. godine predstavljeni prvi luksuzni SUV i limuzina sa značkom VinFast, sada je ovaj vijetnamski proizvođač objavio fotografije i detalje ekskluzivnog SUV modela simboličnog imena President, koji će se proizvoditi u ograničenoj seriji od samo 500 primjeraka. Kako se navodi, cijena ovog vozila je oko 163.000 dolara. 

Dizajn modela President nije iznenađenje, s obzirom na to da je ovaj SUV najavljen modelom Lux V8 koji je imao premijeru prije dvije godine na Pariskom autosalonu.

Ova vozila nose dizajnerski potpis Pininfarine, a President se razlikuje po nekim stilskim detaljima i novoj oznaci modela na karoseriji. Kupci će moći birati između 18 specijalnih boja vanjštine, uz detalje u zlatnoj ili bakarnoj nijansi.

Kupci će moći birati između 18 specijalnih boja vanjštine. Društvene mreže

Dobar zvuk

Pininfarina je oblikovao i unutrašnjost vozila u kojoj dominiraju luksuzni materijali, poput Nappa kože i ukrasnih elemenata od drveta.

Na centralnoj konzoli se izdvaja veliki 12,3-inčni ekran multimedijalnog sistema, a u središtu instrument table se nalazi još jedan digitalni displej, dijagonale sedam inča.  Ljubitelji dobrog zvuka mogu uživati u premijum audiosistemu sa 13 zvučnika. 

Za pogon je odabran 6.2-litarski V8 iz General Motorsa, sa 420 KS i 624 Nm. Motor je uparen sa 8-brzinskim automatikom, a snaga se prenosi na sva četiri točka.

VinFast President ubrzava 0-100 km/h, a maksimalna brzina je čak 300 km/h.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.