TRENER KK BOSNA

Dženan Rahimić za "Avaz": Razmislit ćemo o velikoj dvorani

Falila je ta jedna pobjeda protiv prave ekipe kao što je Borac

Rahimić: Bez obzira na sve, nisam se trebao tako ponijeti. Sport1.ba

3.2.2023

Pobjednički niz sarajevske Bosne nastavljen je u srijedu u Skenderiji, gdje je u derbiju 13. kola savladan banjalučki Borac (83:79).

Odlična utakmica

“Studenti” su položili prvi pravi test i time došli do petog uzastopnog, a ukupno devetog ovosezonskog trijumfa u Prvenstvu BiH.

- Upravo tako. Bio je to baš pravi test. Igrali smo mi dobro i protiv Slobode, Širokog, Budućnosti, ali je falila ta jedna pobjeda protiv prave ekipe kao što je Borac. Svi znamo kakva je to ekipa... Tvrdi, teški, dobro uigrani, jaki fizički... Ali mi smo odigrali odličnu utakmicu, nošeni podrškom publike. Zapravo, sve ono što sam tražio od igrača oni su to napravili i kad tako odigrate, jednostavno morate pobijediti – rekao je trener “Studenata” Dženan Rahimić za “Dnevni avaz”.


Kvalitetnu košarkašku predstavu dijelom su pokvarile sudije, koje su donijele nekoliko odluka na štetu Bosne. Rahimića je to izbacilo iz takta, pa je u jednom trenutku isključen zbog dvije tehničke greške.

- Možda sam i ja burno reagirao, ali u tom trenutku sam baš vidio da možda utakmica ide u nekom drugom smjeru, pa sam reagirao. Jednu tehničku sam sigurno zaslužio, ali drugu ne mislim da jesam. No, momci su to uradili vrhunski bez mene. Sigurno da se neće ponoviti ovo moje ponašanje. Bez obzira na sve, nisam se trebao tako ponijeti – kazao je Rahimić.

Zahtjevan protivnik

Za “Studente” nema predaha. Već u subotu očekuje ih gostovanje bijeljinskoj Budućnosti.

- Itekako zahtjevan protivnik. Tu je i put do Bijeljine. Ekipa koja je uostalom treća s istim brojem pobjeda kao i mi. Pravi derbi. Sigurno će biti teško, možda čak i teže nego protiv Borca. Momci su jučer imali odmor. Nemamo puno vremena ni za pripremu. Danas ćemo porazgovarati, popričati, pogledati neke stvari i probati ponoviti ovo što je bilo u srijedu – dodao je Rahimić.

Vrhunska atmosfera

Bosna je u utakmici s Borcem imala veliku podršku navijača. Mala dvorana Skenderije bila je krcata, pa se s razlogom povlači pitanje da li “Studenti” razmišljaju o preseljenju u veliku dvoranu.

- Nisam bio svjestan svega na utakmici, jer sam bio zauzet nekim drugim stvarima, ali kad sam vidio poslije snimke, moram reći da je ono bilo vrhunski. Ne znam kada je zadnji put bilo onako u maloj dvorani. Što se tiče velike dvorane, možda je malo i prerano. Idemo korak po korak. Imamo još tri, četiri utakmice do reprezentativne pauze, a onda možemo sjesti i vidjeti šta i kako – istakao je Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.