SASTANAK 18. APRILA

Proširuje se Euroliga

Navodno, ne postoji scenario koji bi donio proširenje Eurolige već naredne sezone, iako je u posljednje vrijeme ponuda Dubaija u centru pažnje

Džanan Musa: Ambasador bh. košarke u Euroligi. Twitter

G. Š.

16.3.2023

Kako prenosi renomirani „EuroHoops“, sastanak čelnika košarkaške Eurolige zakazan je za 18. april. Tema će biti proširenje takmičenja koje se najranije očekuje na ljeto 2025. godine, tačnije za sezonu 2025/26.

Dodatni profit 

Navodno, ne postoji scenario koji bi donio proširenje Eurolige već naredne sezone, iako je u posljednje vrijeme ponuda Dubaija u centru pažnje.

Španski mediji su pisali da grupacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nudi 150.000.000 eura dodatnog profita, međutim jasno je da su timovi iz Londona i Pariza također prioritet i vjerovatno je da ćemo ih uskoro gledati u elitnom takmičenju. Za sada su u Eurokupu.

Očekuje se da pozivnica ostane i za ABA ligi, tačnije za njenog šampiona. Posebno jer se ne očekuje povratak Rusa - CSKA i Zenita.

Sistem takmičenja

Uz Crvenu zvezdu i Partizan, favorit da nastavi takmičenje i narednih sezona je Virtus Bolonja.

Pošto je jasno da će u skorijoj budućnosti doći do proširenja, postavlja se pitanje kako će izgledati sistem takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.