FINAL FOUR U BERLINU

Panatinaikos je prvi finalista Eurolige!

Oni će u finalu sada čekati boljeg iz susreta Olimpijakosa i Real Madrida

Detalj s utakmice. Euroleague

N. H.

24.5.2024

Košarkaši Panatinaikosa su pobijedili Fenerbahče u prvom polufinalu Final Foura Eurolige rezultatom 73:57 i tako se plasirali u finale. 

Atinski "Zeleni" su od samog početka dobro započeli utakmicu, kada su napravili seriju od 12 neodgovorenih poena. 

Ipak, uspjela se istanbulska ekipa vratiti u susret, a do kraja prvog dijela utakmica je bila u egalu, s obzirom da se na pauzu otišlo s rezultatom 40:38. 

Panatinaikos je fenomenalnom trećom, a onda i četvrtom dionicom, uspio da u potpunosti okrene utakmicu u svoju korist. Zategli su odbranu, a Fener je u posljednjoj dionici ubacio svega 7 poena.

Kada su dobro proigrali, upalila se i mnogobrojna publika atinskog kluba, pa su im dali dodatnu snagu kako bi se uspjeli plasirati u finale prvi put od 2011. godine. Interesantno je da su tada pobijedili Makabi iz Tel Aviva u finalu, a upravo su izraelsku ekipu prošli u četvrtfinalu Eurolige.

Najefikasniji kod Panatinaikosa bio je francuski centar Matijas Lesor (Mathias Lessort), koji je susret završio s dabl-dabl učinkom, zabilježivši 17 poena i 10 skokova. Džerajan Grent (Jerian Grant) je dodao 13, dok je Kendrik Nan (Kendrick Nunn) završio s 14 ubačaja.

Kod Fenerbahčea se istakao najviše Najdžel Hejs-Dejvis (Nigel Hayes-Davis) s 14 poena.

Oni će u finalu sada čekati boljeg iz susreta Olimpijakosa i Real Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.