NOGOMET

Samir Nasri: Bio sam na samrti

Avaz.ba

13.10.2017

Kad se sa svega 17 godina pojavio na velikoj sceni u dresu Marseja, brojni stručnjaci u njemu su vidjeli budućnost francuskog fudbala te igrača koji će biti vođa generacije koja je dolazila iza Zidana (Zidane). 

Samir Nasri bio je fantastičan talent, igrač s vizijom, driblingom i potezom, no jednako tako, bio je veliki ''belaj''.

Koliko je bio dobar igrač, toliko je bio bahat, bezobrazan i prgav. U gotovo svakom klubu gdje je igrao bio je neprilagođen, sklon incidentima i uvijek u nekom sukobu. Bilo sa suigračima ili protivnicima, bilo s trenerima.

Prema koncentratu talenta trebao je imati puno veću karijeru, ali i ovako, premda obilježena kontroverzama, ona je respektabilna. Igrao je za Arsenal, City i Sevillu, a od ove sezone brani boje turskog Antalijaspora. 

Za Francusku reprezentaciju odigrao je 41 utakmicu i zabio je pet golova. Nakon sukoba s izbornikom Didijeom Dešampom (Didier Deschamps) uoči SP u Brazilu 2014. objavio je da više neće igrati za Tricolore.

Nasri je prije par dana dao zanimljiv intervju za francuski Canal +, a jedna je izjava posebno odjeknula u fudbalskom svijetu. 

''Imao sam meningitis. Proveo sam u bolnici 12 dana i tada sam otkrio kakvi su zaista ljudi. Niko od mojih takozvanih prijatelja me nije posjetio, iako sam bio na samrti'', rekao je Nasri pa je nastavio: - Bio sam sasvim sam i nikoga nisam imao pored sebe. Nakon toga ljudi su tvrdili kako sam arogantan, da me je novac promijenio, pisali su svašta. Morao sam se promijeniti i postao sam ono što sam sad-, prenosi Index.hr.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.