NOGOMET

Izazov za "Plave": Bosanac najveća opasnost

Apolon je naredni rival Želje u Evropskoj ligi

Avaz Sport

21.7.2018

Fudbaleri Željezničara savladali su bez problema prvu evropsku prepreku u vidu estonskog Narva transa. Očekivano, naredna runda donosi veći izazov, a to će ovog puta biti Apolon Limasol. Kiprani su u dva ogleda bili bolji od litvanskog Štumbrasa.

Prema rejtingu, Želji sigurno neće biti lako. Apolon je i prema zvaničnim podacima daleko vredniji sastav od bosanskohercegovačkog viceprvaka, ali su Litvanci u prvoj utakmici pokazali da kiparski sastav nije nepobjediv.

Glavna uzdanica tima je rođeni Brčak Anton Maglica, koji je iz splitskog Hajduka stigao u Apolon. On je u klubu od 2016. godine i u kiparskoj ligi je u 45 utakmica postigao 25 golova uz devet asistencija. U prosjeku, svakih 116 minuta postiže gol.

Da nije jedina opasnost, pokazao je i ogled Apolona protiv Litvanaca. Riječ je o skupu internacionalaca te tako u ekipi, osim nezaobilaznih igrača sa prostora bivše Jugoslavije, imaju Belgijance, Francuze, Brazilce, Špance, Argentince...

S klupe ih vodi 41-godišnji Sofronis Avgusti. Domaće prvenstvo igraju na stadionu Tairion, ali su u Evropi domaćini u Nikoziji na stadionu kapaciteta od 22.000 gledalaca. Ako je suditi prema prvom pretkolu, atmosfera na stadionu nije posebno užarena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.