SARAJEVO

Robert Prosinečki se oporavlja nakon operacije

On je u petak, kako je saopćeno iz NSBiH, uspješno operisan, a riječ je o problemu s divertikulumom tankog crijeva

Prosinečki: Supruga i brat su uz Robija. Fena

G. ŠUMAR

24.11.2018

Stanje operisanog selektora našeg državnog tima Roberta Prosinečkog je stabilno i pod kontrolom, saopćeno je danas iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Selektor je noć proveo mirno. Nalazi se na intenzivnoj njezi i tamo će provesti narednih sedam dana. Veliku zahvalnost Savez upućuje doktoru Jusufu Šabanoviću na svemu što je uradio za našeg Robija. O zdravstvenom stanju našeg selektora, Savez će blagovremeno obavještavati javnost - piše u saopćenju NSBiH.

Prosinečki je u petak, kako je saopćeno iz NSBiH, uspješno operisan, a riječ je o problemu s divertikulumom tankog crijeva. U jučerašnjem razgovoru s Gordanom Ciprićem, prvim asistentom Roberta Prosinečkog u našem državnom timu, saznali smo da je Robijevo stanje stabilno.

- Najvažnije je da je sve uredu. Sada mora odležati u miru, neka sve ide svojim tokom - kaže Ciprić, koji se poslije novembarskih utakmica naše reprezentacije vratio u Zagreb.

Ciprić informacije dobiva od Robijeve supruge Vlatke, koja je neprestano uz selektora. Također, u Sarajevo je u petak doputovao i selektorov brat Danijel, koji, zajedno s Vlatkom Prosinečki, često prati naš državni tim i na gostovanjima.  

- Vjerujte mi, nezgodno mi je da ih i non-stop zovem, jer znam da je njima sada najgore. I zbog Robija, i zbog pritiska i poziva sa svih strana - od rodbine, prijatelja, do predstavnika medija iz cijelog regiona, koji žele da iz prve ruke saznaju informaciju više - dodaje Ciprić.

Tokom jučerašnjeg dana, pokušali smo u nekoliko navrata posjetiti i(li) stupiti u kontakt sa selektorom Prosinečkim, ali nam to nije pošlo za rukom. Kako smo saznali u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odnosno u Klinici za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a, pristup selektoru imaju samo njegova supruga Vlatka i brat Danijel.

- Selektor je bolje, ali još ima bolove. Naš Robi do daljnjeg ostaje na intenzivnoj njezi - saznaje "Dnevni avaz" iz izvora u KCUS-u.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.