ŠPANIJA

Grizman donio trijumf Atletiku protiv Raja Valjekana

Francuski nogometaš odlučio meč

Španija: Grizman donio trijumf Atletiku. AFP

Avaz Sport

16.2.2019

Nogometaši Atletiko Madrida u okviru 24. španske La Lige u malom gradskom derbiju u Madridu savladali su u gostima Rajo Valjekano minimalnim rezultatom 1:0. 

Atletiko je prvi zaprijetio već u 2. minuti kada je Saul pratio dobar centaršut na otprilike 11 metara od gola i pucao glavom malo iznad prečke. Prvu obiljnijiju priliku domaćini su imali u 25. minuti kada je Raul De Tomas snažno šutirao iz obećavajuće pozicije, međutim, Jan Oblak mu je odbranio šut. 

Isti igrač novu priliku imao je u 34. minuti, ali se ponovo Oblak istakao svojom fantastičnom odbranom. Raul De Tomas nije odustajao, a u 44. minuti dočekao je centaršut na rubu šesnaesterca i šutirao glavom, ali je lopta prozujala pored lijeve stative i na odmor se otišlo bez golova. 

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, sve do 74. minute kada je Alvaro Morata poslao loptu koju je primio Antoan Grizman (Antoine Griezmann), koji je matirao golmana domaćih za vodstvo "Jorgandžija". Nakon primljenog gola, domaćini su krenuli na sve ili ništa. U 80. minti Bebe je nakon odlične solo akcije šutira s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla lijevo od gola. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Atletiko je zasluženo slavio u malom madridskom derbiju. 

S ovim trijumfom, Atletiko je došao na drugom mjesto ne tabeli i sada "Jorgandžije" imaju 47 bodova, dva više u odnosu Real, koji ima i utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.