STRAVA U ENGLESKOJ

Na ulici izboden poznati fudbaler

Lokalna policija čini sve u smislu podrške Andreu i njegovoj porodici

Bio žrtva napada i pljačke. Društvene mreže

Avaz.ba

1.7.2020

Napadi na nogometaše, nažalost, nisu rijetka pojava. Samo su ove godine dvojica engleskih reprezentativaca, a to su Rahim Sterling (Raheem ) i Dele Ali (Alli) doživjeli napade ili provale na njihova imanja, a u ponedjeljak je napadnut još jedan igrač. Riječ je o desnom bočnom drugoligaša Derbi Kountija, Andreu Vizdomu (Wisdom).

Ovaj je 27-godišnjak nekada je bio velika nada Liverpula, u klubu s Enfilda proveo je devet godina i za seniorsku ekipu upisao 22 nastupa, uz jedan pogodak, u svim takmičenjima. Početkom sedmice napadnut je u liverpulskoj četvrti "Toxteth", nakon što je izašao iz njegovog automobila prilikom posjeta rođaku.

Samo nekoliko sati ranije, Vizdom je odigrao čitav susret za njegov Derbi protiv Ridinga u engleskom Čampionšipu, a napad na njega uključivao je i primjenu noža od strane delikventa.Vizdom je, naime, izboden i opljačkan na licu mjesta.

- Možemo potvrditi da je naš igrač bio žrtva napada i pljačke. Povrijeđen je, u bolnici je, a njegovo je stanje stabilno. Lokalna policija čini sve u smislu podrške Andreu i njegovoj porodici - napisali su iz Derbija, te istakli da se o ovome slučaju više neće oglašavati.

Vizdom je inače jedan od ključnih igrača u sastavu kluba koji se ponovo nastoji dokopati Premier lige. Sedam kola prije kraja Čampionšipa, Derbi je dva mjesta i tri boda udaljen od pozicije koja vodi u doigravanje za promociju, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.