LIGA NACIJA

Šveđani nakon "slučaja Vida": Odigravanje utakmice u Solni je u opasnosti

Vida je na poluvremenu saznao da je zaražen. Agencije

G. Š.

12.11.2020

Nogometna reprezentacija Hrvatske je su u srijedu, u prijateljskom susretu odigranom u Istanbulu, remizirala  3:3 protiv Turske, a sada našim zapadnim komšijama slijede ključne utakmice za opstanak u elitnoj grupi Lige nacija protiv Švedske i Portugala.

Osim golijade u Turskoj treba istaknuti da je Domagoju Vidi tokom susreta u Istanbulu dijagnosticiran koronavirus, te se sada Šveđani pitaju hoće li uopće biti utakmice protiv "Vatrenih" na "Friends Areni" u Solni.

- Utakmica između Hrvatske i Švedske je u opasnosti, jer je jedan Hrvat igrao poluvijeme zaražen koronavirusom - piše švedski Aftonbladet i dodaje:


- Pozitivan nalaz testa stigao je u poluvremenu utakmice protiv Turske kada ga je selektor izvadio iz igre. Ipak, do izalska s terena Vida je bio u kontaktu sa saigračima, ali i suparnicima. S jednima i drugima se grlio, jer, Vida igra u Turskoj, pa dobro poznaje i svoje rivale. Odigravanje utakmice u Solni je u opasnosti...


Dva kola prije kraja takmičenja u ovoj grupi vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod. Pobjednik grupe izborit će plasman na "Final Four", dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.