MADRID

Real zbog Mbapea i Halanda prodaje nekoliko zvijezda

Florentino Perez želi na Mbapeu i Haalandu u idućoj sezoni početi graditi ekipu koja će dominirati godinama

Mbape: Pod ugovorom s PSG-om do 2022. godine. AFP

G. Š. / Mundo Deportivo

2.4.2021

Real Madrid želi dovesti Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i Erlinga Halanda (Haaland), a novac za ovaj ubojiti dvojac žele osigurati prodajom nekoliko najvećih i najskupljih zvijezda. Prema pisanju "Munda Deportiva", Florentino Perez želi na Mbapeu i Haalandu u idućoj sezoni početi graditi ekipu koja će dominirati godinama. Naravno, tu je sada i pitanje financija.


Igračka križaljka

S Mbappeom se još može i pričekati jer mu ugovor s PSG-om traje do 2022. godine i tada može doći kao slobodan igrač, a i Perez je dobar s upravom francuskog velikana pa se uvijek nešto može dogovoriti oko odštete, posebno ako i sami igrač napravi pritisak.

Ipak, i da uspiju nešto "iskemijati" s Mbapeom, ostaje im još kupiti ne baš jeftinog Halanda koji ima ugovor s Borusijom do 2024. godine. Njemački sastav za njega traži nevjerojatnih 180 milionna eura, a želi ga i Barcelona, ali i drugi velikani. Navodno njegov otac i agent obilazi sve zainteresirane i vagaju ponude, ali u Realu su sigurni da će doći baš kod njih.

Novac će namaknuti prodajom svojih zvijezda. Prvi na listu za odstrel je Geret Bejl (Gareth Bale) koji ove godine igra na posudbi u Totenhemu. Iako je Bejl nedavno rekao da se želi vratiti i uživati još godinu dana na klupi s plaćom od 15 miliona eura po sezoni, jasno je da će ga se Real pokušati riješiti na sve načine. Rafael Varan (Varane) je već sam zatražio odlazak i odbija potpisati novi ugovor pa će ga Real ovog ljeta htjeti prodati, baš kao i Iska (Isca) koji je sve nezadovoljniji minutažom, a u klubu njegovim igrama. 

Prekinuti pregovori sa Ramosom

Piše se i o odlasku Serhija Ramosa (Sergio) i Marsela (Marcela). Iako su obojica legende kluba, puno koštaju, a tu je i dosta neslaganja. S Ramosom su prekinuti pregovori oko novog ugovora koji traju već neko vrijeme, a Marselo ima veliku plaću, preveliku da bi Zidane na njegovom mjestu koristio nekog mlađeg.

Na listi za prodaju je i Eden Azar (Hazard) koji je više povrijeđen nego što igra. Ako ne uspiju prodati Azara, Madrižani su navodno spremni prodati mladu brazilsku zvijezdu Viniciusa Juniora za kojeg procjenjuju da im vrijedi manje od Mbapea i Halanda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.