JEDAN OD TRAGIČARA

Nakon promašenog penala u finalu, prvi put se oglasio mladi Saka

- Moja reakcija poslije meča je sve rekla. Boljelo me je, osjećao sam kao da sam iznevjerio kompletnu Englesku, kaže Bukaja Saka

Saka je dugo bio u šoku nakon promašaja u finalu EP-a. AFP

M. K.

15.7.2021

Engleski reprezentativac Bukajo Saka (Bukayo) (19), koji je bio jedan od onih koji su trpili rasističke izljeve bijesa nakon finala Eura u kojem je Engleska na penale poražena od Italije (2:3 u penal seriji nakon što je 120 minuta meča završeno 1:1), a Saka je bio među onima koji su promašili penal, mladi fudbaler se prvi put oglasio.

Englez koji je posljednji šutirao u penal seriji i kojem je Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) odbranio udarac, u svom dosta dugom pismu istakao je kako nekoliko dana nije koristio društvene mreže.

- Nekoliko dana nisam koristio društvene mreže kako bih proveo vrijeme sa porodicom i shvatio sve što se dogodilo posljednjih sedmica. Čast mi je bila da budem dio reprezentacije, ti igrači će biti moja braća do kraja života i zahvalan sam na svemu što sam naučio od njih. Ne postoje riječi koje bi opisale koliko sam razočaran bio rezultatom i svojim penalom. Žao mi je što se fudbal nije vratio kući ove godine, ali obećavam da ćemo dati sve što možemo da buduće generacije saznaju kakav je osjećaj pobjeđivati, rekao je između ostalog Saka.

Kaže kako ga je poraz jako dugo bolio nakon završene drame na Vembliju.

- Moja reakcija poslije meča je sve rekla. Boljelo me je, osjećao sam kao da sam iznevjerio kompletnu Englesku. Želim da poručim platformama kakve su Instagram, Twitter i Facebook, ne želim da i jedno dijete ili odrasla osoba primi poruke pune mržnje kao što smo ja, Markus (Marcus Rashford) i Džejdon (Jadon Sancho), kazao je Saka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.